(video) ProTV Chișinău: "Comuniștii utilizează imaginile noastre video în campania electorală fără a avea drepturi de autor". PCRM: "Contestația nu este întemeiată"

marți, 26 octombrie 2010

(video) ProTV Chișinău:
Foto: Colaj UNIMEDIA

ProTV Chișinău a depus o contestație la Comisia Electorală Centrală împotriva spoturilor electorale ale PCRM. Potrivit postului, motivul acțiunii îl reprezintă utilizarea imaginilor ProTV în imaginile video de campanie ale comuniștilor fără ca ultimii să dețină drepturi de autor asupra secvențelor.

"Prin această acțiune, Partidul Comuniștilor a încălcat drepturile de autor, deoarece nu are drepturi asupra mărcii și conținutului ProTV Chișinău - o marcă înregistrată și protejată de lege", declară avocatul postului de televiziune, Vlad Roșca.

De cealaltă parte, Sergiu Sîrbu, jurist PCRM, declară că discursul lui Mihai Ghimpu de la Bălți, care se conține în imaginile video, nu este o știre protejată de drepturile de autor.


"Mai mult ca atât, aceste imagini sunt disponibile și pe Internet, iar contestația ProTV o considerăm neîntemeiată", a precizat Sîrbu pentru același post.  

ProTV a cerut Comisiei Electorale Centrale ca spoturile electorale ale PCRM, în care se conțin imaginile postului, să fie scoase din grila de difuzare. Secretarul CEC, Iurie Ciocan, a declarat că la următoarea ședință va fi propusă o soluție pentru acest caz.

UNIMEDIA precizează că spotul video la care face referință ProTV îi pune într-o lumină nefavorabilă pe Mihai Ghimpu și Marian Lupu. Declarațiile acestora, făcute cu diferite ocazii au fost montate de PCRM astfel încât să pară că Marian Lupu laudă niște declarații și acțiuni ale președintelui interimar mai puțin oficiale.

Vedeți mai jos spotul video la care se face referire:


sursa: Unimedia

0 Comments: