Ghimpu cheamă în ședință conducerea SIS, MAI şi Procuraturii Generale. Tema: Acuzaţiile aduse de Voronin precum că inundaţiile din lunca Prutului au fost organizate de AIE

joi, 28 octombrie 2010

Ghimpu cheamă în ședință conducerea SIS, MAI şi Procuraturii Generale. Tema: Acuzaţiile aduse de Voronin precum că inundaţiile din lunca Prutului au fost organizate de AIE
Foto: UNIMEDIA

"Această situaţie este dincolo de orice închipuire şi prejudiciază imaginea statului. Este foarte grav când o persoană, care a deţinut o funcţie cheie în ţară timp de 8 ani, să înceapă acum o astfel de campanie împotriva instituţiilor statului". Declaraţia aparţine preşedintelui interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, lansată azi, 28 octombrie, în cadrul unui briefing de presă, cu referire la acuzaţiile aduse anterior de ex-preşedintele Vladimir Voronin, precum că inundaţiile din lunca Prutului au fost organizate de Alianţa pentru Integrare Europeană.

Ghimpu a anunţat că la începutul săptămânii viitoare va chema într-o şedinţă publică conducătorii Procuraturii Generale, Serviciului de Informaţii şi Securitate, Ministerului de Interne, în cadrul căreia vor fi discutate declaraţiile lansate de liderul comunist Vladimir Voronin.


Preşedintele interimar a menţionat că "suntem în campanie electorală şi nu putem admite ca securitatea naţională să fie supusă riscului". Mai mult, Mihai Ghimpu s-a arătat foarte deranjat de faptul că Voronin a acuzat România, stat membru UE şi NATO, că ar fi implicată în organizarea inundaţiilor din vara 2010.

UNIMEDIA amintește că Partidul Comuniștilor a realizat prin intermediul agenției Omega un film intitulat "Trădați de vii". Acesta prezintă liderii AIE și România ca părți vinovate, care au inundat intenționat lunca Prutului în această vară.

sursa: Unimedia

0 Comments: