(foto) Tinerii liberal democrați: "Cu focuri de artificii" și în "Europa fără viză"

marți, 26 octombrie 2010

(foto) Tinerii liberal democrați:
Foto: UNIMEDIA

„În Europa fără vize”. Acesta este genericul acțiunii desfășurate azi, 26 octombrie, de tineretul liberal democrat, care a culminat în Piaţa Marii Adunări Naţionale cu un foc de artificii.


Potrivit PLDM, caravana „În Europa fără vize” a făcut turul municipiului Chișinău şi a avut drept scop sensibilizarea opiniei publice asupra faptului că Guvernul R. Moldova, condus de prim-ministrul Vlad Filat a obţinut o perspectivă clară în domeniul liberalizării regimului de vize cu Uniunea Europeană.
 
50 de maşini cu simbolica PLDM şi cu drapelele Uniunii Europene au traversat cele 5 sectoare ale municipiului Chişinău şi s-au oprit în Piaţa Marii Adunări Naţionale. Tinerii liberal democraţi au format un cerc cu cele 27 de drapele ale ţărilor membre ale UE. În centrul acestui cerc a fost plasat tricolorul, semn că Republica Moldova a făcut primii paşi reali în procesul de integrare europeană.
 
La eveniment a participat și președintele formațiunii, Vlad Filat. “Consiliul UE a cerut Comisiei Europene un plan concret de acţiuni pentru liberalizarea regimului de vize, ceea ce înseamnă că Republica Moldova intră în linie dreaptă şi că depinde doar de noi să avem un parcurs cât mai scurt în îndeplinirea acestui obiectiv”, a precizat acesta.

Liberal democrații declară că eliminarea regimului de vize până în anul 2012 este unul dintre angajamentele asumate de PLDM în momentul preluării guvernării.

Vezi mai jos o galerie foto de la eveniment:











sursa: Unimedia

0 Comments: