SRL Bojo Vin: Băutură alcoolică fără acte de proveniență și cu timbre clonate, în valoare de 1,4 milioane lei

miercuri, 27 octombrie 2010

SRL Bojo Vin: Băutură alcoolică fără acte de proveniență și cu timbre clonate, în valoare de 1,4 milioane lei
Foto: registru.md

Băuturi alcoolice fără documente de proveniență, în valoare de peste 1,4 milioane lei au fost depistate de către ofițerii Anticorupție într-un depozit din orășelul Vatra, transmite Serviciul de Presă al CCCEC.


Băutura aparținea SRL ”Bojo-Vin” și urma să fie livrată distribuitorilor pentru comercializarea ulterioară în magazinele şi centrele comerciale din tot teritoriul ţării. Ofiţerii CCCEC au mai stabilit că directorul „Bojo-Vin” nu dispunea nici de contract de arendă pentru acest depozit, iar o parte din băutură avea timbre de acciz vădit falsificate.

În urma unui şir de verificări la distribuitorii agentului economic, ofițerii CCCEC au găsit la Cahul, Edineț și Bălți, în mai multe depozite ale distribuitorilor, circa 100 mii sticle cu băuturi alcoolice, precum şi timbre de acciz cu semne vădite de falsificare. În cazul a cinci sticle cu timbru identic, doar una era luată la evidenţa contabilă, fapt ce asigura funcţionalitatea unei scheme frauduloase de diminuare a impozitelor achitate la bugetul de stat.

Din informaţiile de moment rezultă că lunar SRL Bojo-Vin producea băuturi alcoolice în sumă ce varia între 1 milion şi 1,5 milioane lei, bani care nu erau luaţi la evidenţa contabilă.  În prezent, băutura dubioasă este cercetată la segmentul „falsul timbrului de acciz”, iar patronul SRL Bojo Vin - pentru evaziune fiscală.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: