Agenția pro-comunistă Omega continuă dezinformarea în masă, se arată indignat directorul "Apele Moldovei"

marți, 26 octombrie 2010

Agenția pro-comunistă Omega continuă dezinformarea în masă, se arată indignat directorul
Foto: Colaj UNIMEDIA

Agenția Omega continuă dezinformarea în masă. De data această, organul de informare pro-comunist a realizat un documentar despre inundațiile din vara acestui an, în care acuză Guvernul și pe premierul Vlad Filat de faptul că bariera de la Nemțeni ar fi fost ruptă în mod artificial și intenționat, ca urmare a unor înțelegeri cu autoritățile române.


Drept unica sursă oficială, portalul Omega prezintă declarația directorului Agenției ”Apele Moldovei”, Ion Lupu, care, potrivit agenției, declara că digul de la Nemțeni a fost rupt artificial,  ceea ce a provocat inundațiile.

Contactat de UNIMEDIA, Ion Lupu a declarat că jurnaliștii de la Omega au trucat interviul, denaturând totalmente informația.  ”Nu am refuzat să le ofer un interviu, deși le știu politica editorială. I-am rugat să nu trunchieze și să nu deformeze cuvintele mele. Ei mi-au promis, dar uite că nu s-au ținut de cuvânt. E o comandă politică, un film care denotă cine sunt comuniștii”, spune Lupu.

Directorul ”Apele Moldovei” a menționat că va convoca mâine o ședință, în cadrul căreia se va hotărî dacă va ataca în instanță agenția Omega. ”Nu aș dori să mă judec cu o instituție de presă, dar cert e că voi cere o dezmințire”, a adăugat Lupu.

Potrivit Serviciului de Presă al Guvernului, ”comuniștii au folosit tot timpul minciuna ca instrument politic și electoral”. ”Dar când e prea multă minciună, efectul este invers. E o mare rușine să faci campanie electorală pe nenorocirea oamenilor”, a comentat purtătorul de cuvânt al premierului Vlad Filat.

UNIMEDIA amintește că acum 2 zile, fabrica de confecții ”Pameks” din Criuleni a cerut dezmințire publică din partea agenție Omega, care a publicat o informație falsă privind o pretinsă declarație, adoptată de colectivul fabricii, în care se condamnă acțiunile AIE.

Potrivit raportului de monitorizare a presei, agenția Omega face parte din lista instituțiilor care nu respectă principiul echidistanței, favorizând Partidul Comuniștilor și criticând actuala guvernare, fără a cere punctul de vedere al părții acuzate.

sursa: Unimedia

0 Comments: