Training pentru jurnalişti – „Reflectarea alegerilor parlamentare anticipate în mass-media”

miercuri, 27 octombrie 2010

Training pentru jurnalişti – „Reflectarea alegerilor parlamentare anticipate în mass-media”
Foto:adrs.ltd.uk

Programul Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene “Programul privind Susţinerea Democraţiei în Moldova” în parteneriat cu Comisia Electorală Centrală anunţă un concurs de selectare a jurnaliştilor pentru participarea la trainingul „Reflectarea alegerilor parlamentare anticipate în mass-media”.


Jurnaliştii selectaţi vor fi instruiţi de experţii Consiliului Europei, dar şi ai Comisiei Electorale Centrale. Subiectele principale incluse în agenda trainingului: utilizarea corectă a terminologiei electorale; responsabilităţile şi drepturile jurnaliştilor în reflectarea campaniei pentru alegerile parlamentare anticipate şi Ziua Alegerilor; strategii creative de reflectare echilibrată şi corectă a alegerilor parlamnetare folosite de jurnaliştii din străinătate etc.

Trainingul se va desfăşura în perioada 2-4 noiembrie 2010 (marţi-joi) în sala de conferinţe a Hotelului „Codru” (mun. Chişinău).Toate costurile aferente participării la curs pentru jurnaliştii din provincie, inclusiv cazare, sunt acoperite de Programul privind Susţinerea Democraţiei în Moldova.

Doritorii de a participa trebuie să aibă experienţă practică în jurnalism de cel puţin un an. Concursul este deschis pentru toate instituţiile mass-media locale şi naţionale din Republica Moldova (ziare, agenţii de presă, portaluri informaţionale, posturi de radio şi TV).

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: