Muzică corală din Moldova va fi cântată pe scenele din Italia cu suportul Fundaţiei "Edelweiss"

joi, 28 octombrie 2010

Muzică corală din Moldova va fi cântată pe scenele din Italia cu suportul Fundaţiei
Foto: Fundatia Edelweiss

Cel mai tânăr colectiv coral din Republica Moldova, "Cantabile", va evolua pe scena italiană, în cadrul primei ediții a Festivalului Internațional de Muzică Corală, datorită susținerii Fundației Edelweiss. Corul de tineret a fost selectat dintre câteva zeci de țări pentru a participa la acest concurs prestigios.


”Una dintre cele mai importante priorități ale Fundației Edelweiss este promovarea valorilor culturale. Noi toți ne mândrim cu astfel de oameni de cultură cum sunt Maria Bieșu și Eugen Doga și eu vă consider activitatea drept o continuitate a tradiției de promovare a valorilor noastre peste hotare. Aș fi bucuros dacă ați reuși să aduceți acasă un premiu, trebuie să fiți ambițioase”, le-a sfătuit fondatorul Edelweiss, Vlad Plahotniuc, în cadrul unei festivități organizată cu această ocazie.

Dirijorul Corului și Președinte al Asociației Muzical-Corale din Republica Moldova, Elena Marian, a adresat un mesaj de mulțumire fondatorului Edelweiss, menționând că fără susținerea acestuia, nu ar fi fost posibilă plecare colectivului în Italia. ”Vă mulțumesc că ne realizați visul nostru, pentru noi această ocazie este un miracol. Dacă Dvs nu ne-aţi fi ajutat, probabil că noi nu am fi plecat nicăieri”, a spus aceasta.

Corista Irina Socolova a mulțumit Fundației din numele întregului colectiv: ”Astăzi pentru noi se deschid mari posibilităţi care înseamnă şi mari responsabilităţi. Pentru noi este o onoare să participăm la acest concurs internaţional din partea Republicii Moldova” , a spus tânăra.

Prima ediție a Festivalului de Muzică Corală se va desfășura pe scena din Porto Torres, Italia și este dedicată împlinirii a 50 de ani de la fondarea Festivalului Vocile Europei. 

Fundația Edelweiss este o organizaţie neguvernamentală, nonprofit şi apolitică, înfiinţată de către omul de afaceri Vlad Plahotniuc în scopul creării unor oportunităţi echitabile pentru oamenii talentați şi dezavantajaţi din Republica Moldova.  Fundaţia are misiunea de a contribui la dezvoltarea societăţii prin elaborarea şi implementarea unor proiecte în domeniul cultural, educaţional, social, economic şi de protecţie a mediului înconjurător.



sursa: Unimedia

0 Comments: