(doc) Tânărul care a donat 250 mii lei PCRM are 0 lei venituri în 2007, 0 - în 2008 și 0 - în 2009

miercuri, 27 octombrie 2010

(doc) Tânărul care a donat 250 mii lei PCRM are 0 lei venituri în 2007, 0 - în 2008 și 0 - în 2009
Foto: Colaj UNIMEDIA

Paradox moldovenesc. Un tânăr de 23 de ani, care figurează în lista de donatori a Partidului Comuniștilor, declară că prima dată aude de acest lucru. Potrivit PCRM, acesta ar fi donat 250 mii lei comuniștilor pentru campania electorală. Tatăl lui Anton Levitchi, contactat ieri seara de UNIMEDIA, declară că prima dată aude de acest lucru. "Sunt șocat să aud asta! Imposibil! Am spus-o și pentru alții. Nu avem atâția bani în casă", a precizat acesta pentru UNIMEDIA, spunând că membrii PCRM ar fi utilizat fraudulos o copie a buletinul de identitate a fiului său.

Anton Levițchi din Anenii Noi, care potrivit PCRM a donat 250 mii lei pentru campania electorală a partidului, a avut 0 venituri în ultimii 3 ani. Informația a fost confirmată pentru UNIMEDIA de către Serviciul Fiscal de stat, reprezentanții cărora spun că Anton Levitchi nu a avut niciun venit în ultimii 3 ani și că acesta ar fi șomer.


Potrivit JurnalTV, atât Anton Levițchi, cât și Vitalie Gusev, un alt finanțator al PCRM, fac parte din familii social vulnerabile. Mama ultimului, Valentina, a declarat pentru postul de televiziune că familia trăieşte de azi pe mâine. Tocmai din acest motiv, tânărul, care ar fi finanţat Partidul Comuniştilor cu 250 de mii de lei, a plecat la muncă în Federaţia Rusă.

Sergiu Sîrbu, jurist PCRM, declară că rapoartele sunt adevărate și că donatorii PCRM sunt intimidați. "Avem toate borderourile cu semnăturile donatorilor, organele competente nu au sesizat nicio încălcare. Donatorii noștri sunt presați și supuși unor represii, mai ales după ultima campanie electorală. Ei refuză să recunoască donațiile făcute, din teama de a nu fi persecutați”, a subliniat Sîrbu pentru UNIMEDIA.

UNIMEDIA precizeacă că Partidul Comuniștilor riscă excluderea din cursa electorală dacă se va constata că formațiunea a falsificat rapoartele depuse la Comisia Electorală Centrală. CEC încă nu s-a expus pe marginea acestui caz.


sursa: Unimedia

0 Comments: