Mişcarea Acţiunea Europeană are o nouă listă cu candidaţi pentru alegerile parlamentare, deschisă de Untilă, Petrencu şi Colesnic

miercuri, 27 octombrie 2010

Mişcarea Acţiunea Europeană are o nouă listă cu candidaţi pentru alegerile parlamentare, deschisă de Untilă, Petrencu şi Colesnic
Foto: UNIMEDIA

Partidul Mişcarea Acţiunea Europeană şi-a modificat lista cu candidaţi pentru alegerile din 28 noiembrie, după ce în partid au fost aplicate criteriile de performanţă stabilite de Consiliul Naţional. Astfel, lista este deschisă de preşedintele MAE, Veaceslav Untilă, urmat de Anatol Petrencu - doctor habilitat in istorie, prof.univ, prim-vicepreşedinte MAE, Iurie Colesnic -  deputat, scriitor, maestru al literaturii.


Următorii pe lista cu candidaţi MAE pentru alegerile parlamentare din 28 noiembrie sunt:
4. Gheorghe Vasilache, preşedinte Consiliului Raional Cahul,
5. Valeriu Enciu, medic-veterinar, profesor, şef catedră USAM,
6. Ion Gudumac, preşedinte Consiliului Raional Leova,
7. Dumitru Simon, preşedinte Consiliului Raional Criuleni,
8. Ion Hîncu, vicepreşedinte Consiliului Raional Cantemir,
9. Zoia Jalbă, profesor, fost deputat,
10. Valeriu Muntean, jurist, doctor în drept,
11. Ion Neagu, inginer, fost deputat,
12. Sergiu Baltaga, medic, doctorand în sănătate publică, vicepreşedinte MAE,
13. Vasile Chitoroagă, jurist, vicepreşedinte MAE,
14. Andrei Păvăloi, profesor de istorie, doctorand,
15. Veaceslav Afanasiev, economist, vice-director la Institutul de Dezvoltare a Societăţii.

Partidul Mişcarea Acţiunea Europeană consideră că lista cu candidaţi, "toţi oameni de valoare şi specialişti în domeniile lor", împreună cu Planul de europenizare şi modernizare a Republicii Moldova prin crearea de locuri de muncă,  arată seriozitatea cu care tratează viitorul ţării. Planul conţine măsuri care au dat rezultate în ţări care au prosperat, măsuri ignorate de clasa politică actuală.

Principalele obiective ale Planului MAE sunt: crearea de locuri de muncă şi integrarea în Uniunea Europeană.

Menţionăm că lista cu candidaţi a fost modificată după ce în partid au fost puse în practică criteriile de performanţă, pe listă aflându-se în prezent acei membri ai MAE care au arătat implicare şi au avut rezultatele cele mai bune în desfăşurarea de până acum a campaniei electorale.  Anterior candidaţii erau plasaţi în ordine alfabetică.

Comisia Electorală Centrală a aprobat modificările efectuate de Partidul Mişcarea Acţiunea Europeană în lista cu candidaţi pentru alegerile parlamentare anticipate din 28 noiembrie.

sursa: Unimedia

0 Comments: