150 membri PD părăsesc formaţiunea pentru că este condusă de Plahotniuc. Diacov: Sunt nişte aberaţii

miercuri, 27 octombrie 2010

150 membri PD părăsesc formaţiunea pentru că este condusă de Plahotniuc. Diacov: Sunt nişte aberaţii
Foto:Colaj UNIMEDIA

150 de membri ai Partidului Democrat, reprezentanţi ai organizaţiei de partid Buiucani, au anunţat că părăsesc formaţiunea deoarece aceasta nu mai este condusă de către Diacov sau Lupu, ci de Plahotniuc. Anunţul a fost făcut astăzi, 27 octombrie, de către preşedintele organizaţiei de partid Buiucani, Ilie Rotaru, în cadrul unei conferinţe de presă.

Potrivit lui, membrii PD sunt revoltaţi şi nedumeriţi că pe lista electorală figurează mai mulţi oameni de afaceri, care nu au nimic de-a face cu formaţiunea, în timp ce Nantoi, Serebrian şi Popov, care activează în partid de mulţi ani, lipsesc. „După ce s-a confirmat informaţia că Vladimir Plahotniuc va veni în PD, noi am decis să plecăm din partid”, a spus Ilie Rotaru, precizând că dispune de informaţii precum că Adrian Candu, locul 3 în lista electorală PD, va fi înlocuit cu 7 zile înainte de alegeri de Vladimir Plahotniuc.

Rotaru susţine că Plahotniuc ţinteşte, nici mai mult nici mai puţin, funcţia de prim-ministru al ţării şi că Marian Lupu ar fi dispus să facă coaliţie cu comuniştii în schimbul postului de şef al statului.


„Cedează comuniştilor funcţia de preşedinte al Parlamentului şi cea de prim-ministru, după care Guvernul cade şi Lupu în calitate de preşedinte îl înaintează pe Plahotniuc la funcţia de premier. Acesta este planul”, a afirmat Rotaru, menţionând că Lupu reprezintă demult voinţa unei singure persoane şi nu voinţa partidului.

Totodată, membrii PD anunţă că vor adera la mişcarea anti-mafie, începută de Sergiu Mocanu şi la Partidul pentru Neam şi Ţară, dacă li se va propune.

La rândul său preşedintele de onoare al PD, Dumitru Diacov a declarat că nu doreşte să comenteze aceste aberaţii. „Ilie Rotaru demult este implicat în mişcarea care pretinde că va face ordine în ţară. Nu mă interesează ce spune această persoană, Rotaru demult a pierdut relaţiile cu partidul”, a declarat preşedintele de onoare al PD, Dumitru Diacov.

Sursa: UNIMEDIA
Reporter: Cristina Buzovschi


0 Comments: