Moscova este surprinsă că i se cere retragerea trupelor din Transnistria

vineri, 29 octombrie 2010

Moscova este surprinsă că i se cere retragerea trupelor din Transnistria
Foto: 1.bp.blogspot.com

Moscova reiterează că pacificatorii ruși nu vor părăsi regiunea transnistreană, deoarece retragerea lor ar putea duce la un conflict armat, relatează interfax.ru.


"Suntem cu adevărat surprinşi de faptul că în contextul actual, când procesul de negocieri oficiale a fost întrerupt încă în februarie 2006, din iniţiativa părții moldovenești, în lipsa unei perspective clare de a ajunge la o înțelegere politică reală, i se sugerează insistent Rusiei să renunțe la una dintre cele mai eficiente operaţiuni de menţinere a păcii", a declarat, astăzi, 29 octombrie, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Andrei Nesterenko, în cadrul unui briefing de presă susținut la Moscova.

Oficialul rus a subliniat că, cei care cer Rusiei retragerea trupelor din regiunea transnistreană ignoră faptul că acțiunea în cauză ar putea readuce părțile la o confruntare directă. "Noi considerăm că politicienii care încearcă să discrediteze rolul trupelor ruse de menţinere a păcii din Transnistria, urmăresc interesele lor înguste, prejudiciind astfel soluţionarea conflictului transnistrean" a spus Nesterenko.

El a mai menţionat că "misiunea de a asigura protecţia depozitelor cu muniții și patrimoniului militar este în întregime responsabilitatea Federației Ruse." "Doar impasul politic în procesul de negocieri nu ne permite să purcedem la retragerea armamentului," a declarat purtătorul de cuvânt.
 
Sursa: UNIMEDIA cu referire la interfax.ru


0 Comments: