CCCEC despre informaţiile din presă privind rapoartele financiare ale PCRM: Ar putea fi vorba de falsul actului public sau abuzul unei persoane care se ocupă de raportul financiar

joi, 28 octombrie 2010

CCCEC despre informaţiile din presă privind rapoartele financiare ale PCRM: Ar putea fi vorba de falsul actului public sau abuzul unei persoane care se ocupă de raportul financiar
Colaj: UNIMEDIA

Centrul pentru Combaterea Crimelor Ecomonice şi a Corupţiei anunţă că informaţia apărută în presă cu privire la un concurent electoral care are pe lista de donatori persoane care declară că prima dată aud de acest lucru poate conţine 2 componente de infracţiune: falsul actelor publice sau abuzul persoanei care este responsabilă, în formaţiunea politică, de întocmirea raportului financiar.

Bogdan Zumbreanu, director adjunct al Direcţiei Generale Urmărire Penală din cadrul CCCEC, a declarat azi, 28 octombrie, în cadrul unei conferinţe de presă că dacă, în urma investigaţiilor, se va stabili că este vorba de falsul actului public, infracţiunea ţine de competenţa Ministerului Afacerilor interne, iar dacă e abuzul persoanei - CCCEC. Cu toate acestea, Procuratura urmează să se pronunţe cine se va ocupa de investigarea cazului.

Referindu-se la sesizarea CEC prin care s-a solicitat verificarea provenienţei surselor virate în fondurile electorale a 12 formaţiuni politice înregistrate pentru alegerile parlamentare anticipate din 28 noiembrie, ofiţerii CCCEC au anunţat că acest lucru ţine de competenţa Inspectoratului Fiscal.


Acesta din urmă, la rândul său, dacă stabileşte că sursele de provenienţă financiară sunt dubioase, va sesiza CCCEC în privinţa investigării infracţiunii de Spălare de Bani.

Astfel, în urma investigaţiilor desfăşurate de Centru, se va stabili dacă sancţiunile vor fi aplicate de Comisia Electorală Centrală sau de către instanţa de judecată.

Menţionăm că sancţiunile care pot fi aplicate sunt: avertizare din partea CEC sau anularea, prin decizia Curţii Supreme de Justiţie, a înregistrării în cursa electorală a formaţiunii cu pricina.

sursa: Unimedia

0 Comments: