AMN a lansat o platformă electorală ”reală”: Dezvoltarea agriculturii ca prioritate, pensii nu mai mici decât minimul de existență și semnarea Acordului de Asociere cu UE până în 2012

joi, 28 octombrie 2010

AMN a lansat o platformă electorală ”reală”: Dezvoltarea agriculturii ca prioritate, pensii nu mai mici decât minimul de existență și semnarea Acordului de Asociere cu UE până în 2012
Foto: amn.md

”Platforma AMN este deosebită prin faptul că este una reală”, a declarat astăzi, 28 octombrie, președintele Alianței Moldova Noastră, Serafim Urecheanu, în cadrul evenimentului de lansare a programului AMN pentru următorii 4 ani.

Potrivit lui Urecheanu, AMN și-a stabilit două priorități în acțiunile de salvare din criză a Republicii Moldova - agricultura, o prioritate pe termen scurt și educația, pe termen lung.


Platforma Alianței Moldova Nostră se bazează pe 5 obiective de bază:

1. Creștere economică accelerată. AMN își propune să asigure o creșterea economică medie de 9-14% anual, prin creșterea în sectorul agricol, industrial și atragerea investițiilor directe de cca un 1 miliard dolari anual. Aceste condiții vor permite crearea a 250 mii de locuri de muncă.

2. Agricultura și industria alimentară vor fi motorul relansării economice în Republica Moldova. AMN pledează pentru investiții public-private, care vor favoriza deschiderea în medie a câte 4 întreprinderi în fiecare localitate rurală, crearea fermelor familiale, prin stimularea creditării pe termen lung.  Drept obiectiv se propune sprijinirea tineretului din mediul rural care înființează afaceri.

3. Educația: AMN își propune să majoreze cheltuielile pentru educație de la 8 la 10% din PIB către 2014. Drept obiective sunt simplificarea curriculum-urilor școlare, reconceptualizarea învățământului pedagogic și motivarea tinerilor specialiști pentru a se încadra în activitatea educațională și acordarea unei îndemnizații de 5 mii euro pentru copiii din familiile sărace.

4.Grija față de cetățeni: AMN promite că până în 2014 va majora pensiilie și salariul minim până la minimul de existență.

5.  Politica Externă: Integrare europeană. Lupta cu corupția, ca unul din principalele obstacole ale integrării Republicii Moldova în UE, prin aplicarea sistemului național de transfer cu utilizarea modalităților de plată fără numerar. Semnarea Acordului de Asociere cu UE până în 2012. Promovarea unui parteneriat politic aprofundat cu România, ea fiind principalul avocat al Republicii Moldova în procesul de integrare europeană. Asigurarea controlului parlamentar asupra politicii externe. Relații deschise cu Ucraina și Federația Rusă.

UNIMEDIA amintește că Alianța Moldova Noastră a lansat 10 reguli de conduită în campania electorală, una din care îndeamnă de a nu minți alegătorii.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: