Seghei Narîşkin s-a întâlnit cu liderii Partidului Democrat

duminică, 5 decembrie 2010

Seghei Narîşkin s-a întâlnit cu liderii Partidului Democrat

Negocierile pentru formarea unei alianţe de guvernare în ţara noastră trezesc atât interesul Occidentului, cât şi pe cel al Rusiei. Serghei Narîşkin, şeful Administraţiei prezidenţiale de la Moscova, a sosit aseară la Chişinău. Acesta s-a întâlniti ieri cu liderii Partidului Democrat şi urmează să aibă întrevederi cu preşedinţii celorlalte partide care au intrat în Parlament, cu excepţia lui Vlad Filat.


Prima întâlnire a oficialului rus a fost cu omul de afaceri Vlad Plahotniuc, numărul 2 pe lista Partidului Democrat. Plahotniuc l-a întâmpinat pe Narîşkin la hotelul de lux pe care îl deţine în proprietate.  

Potrivit presei ruse, Serghei Narâşkin, vine în Moldova pentru a impulsiona crearea unei alianţe postelectorale largi, din care să facă parte toate cele patru partide parlamentare - PCRM, PLDM, PD si PL. Analistul politic Mihai Cernencu susţine că vizita lui Serghei Narîşkin la Chişinău nu întrevede nimic bun pentru AIE şi viitoarea coaliţie de guvernare.

În timpul vizitei sale, şeful administraţiei prezidenţiale de la Moscova, Serghei Narîşkin, este însoţit de viceministrul de externe Grigori Karasin.

Sursa: UNIMEDIA cu referinţă la Publika TV


0 Comments: