Presa ucraineană: Kremlinul dorește la Chișinău o alianță loială Moscovei

marți, 7 decembrie 2010

Presa ucraineană: Kremlinul dorește la Chișinău o alianță loială Moscovei
Foto: PrimeTV

În Republica Moldova, peste o săptămână după alegerile parlamentare, formațiunile politice încearcă să iasă din impas. Se pare că se va reuşi crearea unei noi coaliţii de guvernare. Cu toate acestea, componența acesteia a fost una surprinzătoare: Partidul Comuniştilor din Republica Moldova şi Partidul Democrat, care până acum era considerat un duşman ideologic al comuniştilor, scrie ziarul ucrainean Ukraina Moloda.  


Misterul renaşterii stranii a democraţiei moldoveneşti este foarte simplu. Sâmbăta trecută la Chişinău într-o misiune oficială a sosit şeful administraţiei prezidenţiale ruse, Serghei Narîșkin. Considerându-se superior, cu aere de un "boier" de la Kremlin, el a refuzat să se întâlnească cu prim-ministrul Vlad Filat, dar s-a întâlnit cu Voronin şi i-a promis o mulțime de lucruri. Printre acestea, asistența la procesul de reintegrare a Republicii Moldova, totuși ținând cont de interesele Transnistriei și promovarea vinurilor moldoveneşti pe piaţa rusă. Voronin, la rândul său, pentru sprijinul Kremlinului, i-a promis să facă anumiți pași loiali Moscovei.  

Ce i-a promis emisarul Kremlinului lui Marian Lupu la reşedinţa ambasadorului Rusiei la Chişinău nu se știe. ”Singura incertitudine constă în faptul că nu toţi membrii Partidului Democrat sunt dispuşi să meargă după preşedintele lor în caz dacă-i trădează. Și asta pentru că alegătorii l-au ales pe Lupu ca fiind membru al fostei coaliţii pro-occidentale,” scrie ziarul ucrainean.

Sursa: UNIMEDIA cu referire la umoloda.kiev.ua 


0 Comments: