România va aloca R. Moldova 15 milioane de euro pentru combaterea schimbărilor climatice

sâmbătă, 11 decembrie 2010

România va aloca R. Moldova 15 milioane de euro pentru combaterea schimbărilor climatice
Foto: newworldquestions.blogspot.com

România, deşi afectată în acest moment de efectele crizei economice globale, va continua să susţină angajamentul U.E. şi al statelor sale membre de a contribui la finanţarea timpurie în perioada 2010-2012, urmând să aloce Republicii Moldova contribuţia sa la finanţarea internaţională timpurie, a declarat ministrul mediului şi pădurilor, Laszlo Borbely. 


Oficialul a precizat că sunt deja în curs de identificare tipuri de proiecte care vizează combaterea schimbărilor climatice, a căror valoare o să fie de 15 milioane euro în perioada 2010-2012. "Sunt vizate în primul rând proiectele care au ca scop creşterea eficienţei energetice în şcoli şi dezvoltarea infrastructurii de transport", se spune într-un comunicat de presă al Ministerului mediului al României.

Ministerul român precizează că aceste direcţii de dezvoltare încurajează dimensiunea europeană a cooperării bilaterale în domeniul schimbărilor climatice, având la bază obiectivul strategic al integrării Republicii Moldova în Uniunea Europeană.

În marja Conferinţei de la Cancun ministrul László Borbély a discutat cu omologul din Republica Moldova, Gheorghe Șalaru, referitor la proiectele ce urmează a fi dezvoltate în cadrul "Acordului dintre Guvernul României şi Guvernul Republicii Moldova, privind implementarea programului de asistenţă tehnică şi financiară în baza unui ajutor financiar nerambursabil în valoare de 100 milioane de euro, acordat de România Republicii Moldova".

În acest sens, partea moldoveană a precizat că va prezenta în cel mai scurt timp o lista de proiecte ce urmează a fi finanțate în cadrul Acordului cu partea romană, se mai spune în comunicat.

Sursa: UNIMEDIA cu referire la Ministerul Mediului Român


0 Comments: