Ministerul Construcţiilor şi Dezvoltării Regionale: Lucrările de construcţie a caselor pentru sinistraţi continuă

luni, 6 decembrie 2010

Ministerul Construcţiilor şi Dezvoltării Regionale: Lucrările de construcţie a caselor pentru sinistraţi continuă
Foto: UNIMEDIA

Ministerul Construcţiilor şi Dezvoltării Regionale anunţă că, până în prezent, au fost finisate pe exterior 368 de case pentru victimele inundaţiilor din vara anului curent, dintre care 358 sunt parţial finisate pe interior. La moment, pe şantiere activează 15 firme de construcţii care au în subordine circa 2227 muncitori. Amintim că termenul propus iniţial pentru construcţia integrală a caselor a fost data de 5 decembrie, ulterior fiind prelungit până la data de 10 decembrie. 


Până la ziua de astăzi, în faza de terminare a lucrărilor de construcţie, au fost transmise în gestiunea Administraţiei Publice Locale 568 de case, dintre care 474 în Cotul Morii, 76 în Nemţeni şi 18 în Obileni. Conform cerinţelor contractuale, casele urmează a fi transmise în gestiunea APL până la data de 25 decembrie 2010. 

Gradul de finisare deplină va acoperi coridorul, bucătăria şi un dormitor, în celelalte odăi fiind efectuată numai tencuiala pereţilor şi turnată şapa pardoselii.  Locuitorii satului Nemţeni vor fi aprovizionaţi cu apă din apeduct, iar cetăţenii din localităţile Cotul Morii şi Obileni - cu apă potabilă  transportată în cisterne. 

În satul Nemţeni au fost racordate la reţeaua de gazificare 14 case, iar pe parcursul săptămînii curente vor mai fi racordate alte 27. Conducerea MCDR susţine că în fiecare casă a fost construită cel puţin o sobă şi fiecărei familii i-au fost distribuiţi 2 m.c. de lemne şi 500 kg de cărbuni.

Amintim că în localităţile inundate în vara anului 2010, urmează a fi construite 709 de case, dintre care 566 - în Cotul Morii, 115 - în Nemţeni şi 28 - în Obileni.

Vezi mai jos graficul propus iniţial pentru construcţia locuinţelor, care ulterior a fost prelungit până pe 10 decembrie. Potrivit datelor prezentate de MCDR, se pare că nici în acest termen nu se va reuşi construcţia integrală a locuinţelor.


Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: