PCRM cere Curţii Constituţionale renumărarea voturilor şi solicită nevalidarea mandatului de deputat al unui liberal-democrat

luni, 6 decembrie 2010

PCRM cere Curţii Constituţionale renumărarea voturilor şi solicită nevalidarea mandatului de deputat al unui liberal-democrat
Foto: UNIMEDIA

PCRM a depus la Curtea Constituţională un demers prin care solicită renumărarea voturilor din ţară, anunţă partidul printr-un comunicat plasat pe icomunicat.md. De asemenea, PCRM a sesizat Procuratura Generală că Petru Ştirbate, candidatul cu numărul 32 în lista electorală a PLDM, ar fi votat de două ori la alegerile parlamentare anticipate din 28 noiembrie 2010. Comuniştii menţionează că este o încălcare a legislaţiei, care poate atrage după sine hotărârea nevalidării mandatului de deputat, se arată într-un comunicat de presă de pe icomunicat.md.


PCRM susţine că a indentificat grave erori de calcul în procesele-verbale şi multiple încălcări ale legislaţiei electorale în procesul de totalizare a alegerilor. La demersul depus la Curtea Constituţională, comuniştii declară că au fost anexate peste 200 de probe ale acestor nereguli şi ilegalităţi.  

Potrivit informaţiei deţinute de comunişti, candidatul PLDM Petru Ştirbate, ar fi votat de două ori la alegerile parlamentare anticipate – în oraşul Orhei şi satul Lucaşeuca. Partidul Comuniştilor din Republica Moldova a sesizat Procuratura Generală asupra acţiunilor lui Ştirbate. Această faptă prejudiciabilă constituie infracţiune care se pedepseşte cu amendă în mărime de la 200 la 400 unităţi convenţionale sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 100 la 200 de ore, sau cu închisoare de până la 2 ani, se arată în comunicatul PCRM.

În plus, PCRM menţioneată că, potrivit art. 62 din Constituţie, în cazul încălcării legislaţiei electorale, Curtea Constituţională poate hotărî nevalidarea mandatului de deputat.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: