În curând, pe ecrane vor apărea 4 filme documentare dedicate situaţiei drepturilor omului în Republica Moldova. VEZI AICI trailerele

sâmbătă, 11 decembrie 2010

În curând, pe ecrane vor apărea 4 filme documentare dedicate  situaţiei drepturilor omului în Republica Moldova. VEZI AICI trailerele
Foto: UNIMEDIA

În curând pe ecrane vor apărea 4 filme documentare dedicate  situaţiei drepturilor omului în Republica Moldova. Proiectul media întitulat Drepturile omului pe Ecrane, realizat de Agentia Media SudEst din Germania în parteneriat cu Comitetul pentru Libertatea Presei/Imedia și ONG-ul Generatia Tinerilor, își propune să sensibilizeze opinia publică asupra drepturilor primordiale ce ţin de funcţionarea legilor, minorităţi, toleranţă, libertatea de expresie. 


 

O atenție specială în campania media care însoțește acest proiect a fost acordată  tinerilor - 20 de participanti ai training-ului "Realitatea drepturilor mele" au fost antrenaţi în crearea unei serii de filme  de un minut, care să reflecte propriile lor viziuni asupra respectării drepturilor în comunitatea din care provin.

 

În cadrul campaniei media a fost organizat și un Festival pe Roţi, în cadrul căruia sunt prezentate şi discutate atît cele 4 filme realizate de jurnaliştii profesionişti, cît şi filmele de un minut ale tinerilor participanţi la training. Festivalul va poposi în 10 oraşe din intraga tara, unde vor avea loc întîlniri cu participarea experţilor, diverselor ONG-uri, reprezentanţi media, societatea civilă, etc.

 

Agenţia Media SudEst cu sediul în Bremen, Germania activează din 1999, implimentînd cu succes diverse proiecte media în Sud Estul Europei. Începind cu anul 2008, Agenţia, în parteneriat cu Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării a USM, a organizat training-uri de Jurnalism TV pentru studenţi.

 

Proiectul “Drepturile Omului pe Ecrane”  este susţinut financiar de Ministerul de Externe al Germaniei si Fundaţia Konrad Adenauer.

 

Cele 4 filme documentare vor fi difuzate la TV Moldova 1, IPNA “Teleradio-Moldova” fiind principalul partener media al proiectului.   

 

Prezentarea publica la Chisinau va avea loc pe 15 decembrie, ora 15.00 la Summit Conference Center.

 

Vezi în continuare trailerele. 

 

 






Sursa: UNIMEDIA.MD

 


0 Comments: