Partidul Democrat nu ar fi discutat astăzi cu PCRM, dacă în AIE ar fi fost totul bine, este de părere Ghimpu

sâmbătă, 11 decembrie 2010

Partidul Democrat nu ar fi discutat astăzi cu PCRM, dacă în AIE ar fi fost totul bine, este de părere Ghimpu
Foto: Moldova1

Președintele Partidului Liberal și președinte interimar, Mihai Ghimpu este de părere că formațiunea condusă de Marian Lupu nu ar fi avut discuții și negocieri astăzi cu Partidul Comuniștilor, dacă în fosta Alianță de guvernare ar fi fost înțelegere. Potrivit lui, divergențele din Alianță joacă festa partidelor democratice în momentul negocierilor.


"Da, recunosc, am avut probleme în Alianță, dar nu le-am făcut publice întotdeauna. Dacă totul era bine în Alianță, PD nu stătea azi la masă cu comuniștii. Dacă unii oameni nu au înțeles ce lucruri ne-au adus la situația actuală, nu trag nicio concluzie, atunci nu ne mai salvează nimic. Cred că unii profită de situația creată. Eu tot să spun că fără PL nu ceilalți pot face nimic. Dar nu e bine să facem asta, trebuie să discutăm și să facem compromisuri", a ținut să precizeze președintele interimar în cadrul unei intervenții în această dimineață la Radio Moldova.

 Referindu-se la ajutoarele financiare oferite de instituțiile internaționale, liderul liberal a menționat că în acest moment Moldova are nevoie de susținere. "La ziua de astăzi, fără UE, fără Banca Mondială nu avem posibilitatea să depășim această criză economică. UE nu va susține un stat care vrea să se mențină la putere prin banii care-i oferă. UE va susține politica de creare a locurilor de muncă, va susține banii investiți în pentru politicile sociale", a ținută să sublinieze Ghimpu, negând astfel ideea precum că banii oferiți în calitate de ajutoare pentru Moldova ar fi folosiți în scopuri personale.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: