Voronin a făcut cu ou și oțet guvernarea AIE în fața miniștrilor de externe ai Poloniei și Suediei

miercuri, 8 decembrie 2010

Voronin a făcut cu ou și oțet guvernarea AIE în fața miniștrilor de externe ai Poloniei și Suediei
Foto: omg.md

Vladimir Voronin le-a spus miniștrilor de externe ai Poloniei și Suediei că populația R. Moldova și-a pierdut încrederea în structurile europene în perioada guvernării Alianţei pentru Integrare Europeană.  


Potrivit mass-media aservită PCRM, Voronin le-a mai spus lui Bildt și Sikorski că UE nu a observat eșecurile alianței de guvernare. “În relaţiile sale cu Alianţa - guvernarea actuală a Moldovei - UE probabil a reieşit din premiza că aceasta va fi una veşnică. UE nu a observat eşecul acestei Alianţe, a ignorat în mod definitiv opoziţia, represiunile fără precedent asupra mass-media, a ignorat totalmente declaraţiile şi acţiunile şocante şi antieuropene ale conducerii statului vecin România faţă de Moldova“, a subliniat liderul comunist. 

Potrivit Omega, Voronin a remarcat demonstrarea deschisă de către Uniunea Europeană a simpatiilor politice proprii, care a fost manifestată vădit prin declaraţiile Preşedintelui României, Traian Băsescu şi Comisarului european pentru Extindere şi Politică de Vecinătate, Stefan Fule. “Cel mai trist e că UE în totalitate a ignorat încălcările şocante din acest scrutin admise de actuala guvernare“, a mai spus Voronin, specificând că anume o asemenea poziţie a UE a servit drept pretext pentru apariţia neîncrederii societăţii moldoveneşti faţă de structurile europene. “Această abordare unilaterală a dus la faptul că mai mult de jumătate din populaţie acum tratează, cel puţin cu neîncredere, capacităţile structurilor şi instituţiilor europene de a fi un referent obiectiv în Moldova“, a mai declarat Voronin, citat de mass-media comunistă. 

UNIMEDIA amintește că miniștrii de externe ai Poloniei și Suediei, inițiatorii parteneriatului estic, sunt prezenți în aceste zile la Chișinău. Carl Bildt şi Radosław Sikorski au sosit în Moldova cu scopul efectuării unui schimb de opinii pe marginea apropiatei Reuniuni ministeriale a Parteneriatului Estic, preconizată pentru 13 decembrie la Bruxelles, la care Republica Moldova va participa. Cei doi oficiali europeni se vor întâlni cu liderii PCRM, PLDM, PD și PL. 

Precizăm că la sfârșitul săptămânii trecute, șeful administrației prezidențiale din Federația Rusă, Serghei Narîșkin, a efectuat o vizită la Chișinău. Acesta s-a întâlnit la Reședința de Stat cu președintele interimar Mihai Ghimpu. Ulterior, a avut o întâlnire cu liderii PD și PCRM la sediul reședinței ambasadorului rus în R. Moldova. Serghei Narîșkin nu s-a întâlnit cu președintele PLDM.  


0 Comments: