Creierul lui Einstein, apreciat mai puţin decât mănuşa lui Michael Jackson

luni, 6 decembrie 2010

Creierul lui Einstein, apreciat mai puţin decât mănuşa lui Michael Jackson
Foto: realitatea.net

O radiografie a creierului savantului german a fost vândută cu 39.000 de dolari, mănuşa starului pop cu 330.000 de dolari.


O mănuşă desperecheată a regelui muzicii pop Michael Jackson, cu care cântăreţul a apărut în cadrul unuia din turneele sale din anii '80, a fost vândută pentru 330.000 de dolari în cadrul unei licitaţii la Beverly Hills. 

Licitaţia "Icoane şi idoli", organizată de casa de licitaţii Julien's Auctions, a fost dedicată vânzării unor obiecte asociate numelor unor celebrităţi.


După cum menţionează AFP, citată de Agerpres, printre loturile expuse la licitaţie, o emoţie specială a provocat un sacou cu semnătura lui Michael Jackson, care a fost vândut pentru suma de 96.000 de dolari, precum şi o pălărie care i-a aparţinut - adjudecată de un fan al cântăreţului cu 72.000 de dolari.

O altă relicvă, care a atras atenţia publicului a fost o radiografie a creierului savantului german Albert Einstein, fizicianul de geniu, părintele teoriei relativităţii. Aceasta a fost vândută cu 39.000 de dolari, menţionează agenţia de presă citată.

S-au bucurat de succes şi sticluţele goale de medicamente ale actriţei Marilyn Monroe, care au fost vândute contra a 19.000 de dolari.

0 Comments: