(video) Peisajul întâlnirii PDM-PCRM: Frig, jurnaliști în stradă și incertitudine de a obține declarații

vineri, 10 decembrie 2010

(video) Peisajul întâlnirii PDM-PCRM: Frig, jurnaliști în stradă și incertitudine de a obține declarații
Foto: Eugen Luchianiuc

(UPDATE 11:20) Jurnaliștilor li s-a permis accesul pe teritoriul Palatului Republicii. Vezi în știre înregistrarea video ”Cum trec jurnaliştii la întâlnirea liderilor PD şi PCRM”.

Liderii Partidului Democrat și cei ai Partidului Comuniștilor din Republica Moldova se află în acest moment la masa de negocieri. Deși întâlnirea a fost programată pentru ora 10:00, aceasta a fost amânată pentru o oră mai târziu. Între timp, reprezentanții insituțiilor de presă nu doar că nu au acces în Palatul Republicii, acolo unde are loc întrevederea, dar angajații Serviciului de Protecție și Paza nu le permit jurnaliștilor să intre nici pe teritoriul instituției.


Astfel, reprezentanți ai peste zece instituții mass-media sunt nevoiți să aștepte în stradă, la temperatura de 0 (zero) grade, când vor ieși de la negocieri reprezentanții celor 2 formațiuni. Cu toate acestea, există probabilitatea ca mass-media să nu obțină declarații de la președinții PDM și PCRM.

Amintim că o situație asemănătoare a fost înregistrată la întâlnirea post-electorală a PDM cu PLDM, atunci când jurnaliștii au așteptat sfârșitul discuțiilor în stradă, la ușa unui restaurant din capitală, afară fiind înregistrate temperaturi de sub zero grade. La sfârșitul discuțiilor, Marian Lupu și Vlad Filat au refuzat să vorbească cu presa, liderul PLDM invitând apoi mass-media la Guvern, unde a făcut declarații.



Sursa: UNIMEDIA
Redactor: Maia Visterniceanu
Video: Privesc.eu


0 Comments: