Primele declarații după întâlnirea dintre Vlad Filat, Marian Lupu și Mihai Ghimpu: Discuțiile nu au fost nici pozitive, nici negative!

miercuri, 8 decembrie 2010

Primele declarații după întâlnirea dintre Vlad Filat, Marian Lupu și Mihai Ghimpu: Discuțiile nu au fost nici pozitive, nici negative!
Foto: Colaj UNIMEDIA

Mihai Ghimpu, președinte PL: Faptul că ne-am așezat astăzi și am discutat e un semn bun. Am discutat despre o potențială guvernare care are ca scop integrarea europeană. Sunt șanse ca Moldova să continuie să construiască un stat democratic. Mă iertați, mai mult nu pot să vă spun pentru că trebuie să plec la o întâlnire cu Banca Mondială. 

Ion Hadârcă, vicepreședinte PL: Dialogul a vizat o serie de principii care urmează să fie stabilite. Vom continua pe eleborarea de mecanisme și practici de conlucrare, stabilirea în ultima instanță a cadrului general de guvernare. A fost un dialog contructiv, nuanțat, cu deschiderea unor perspective reale. PD are dreptul să discute și cu PCRM. PL înțelege că PDM optează acum pentru funcția de președinte al Parlamentului. Toți înețleg asta. Dialogul a început de la acest cadru. 

 


Marian Lupu, președinte PDM: După discuția de astăzi pot menționa următoarele. A avut loc un dialog suficient de îndelungat. Pe alocuri, au fost determinate poziții comune, au fost poziții care urmează să fie discutate în continuare. Aș spune pe scurt că ar fi un posibil punct de pornire pentru formarea unei alianțe. Noi nu comentăm speculațiile. Nici într-o direcție, nici în alta nu am semnat nimic. Menținem un echilibru în cadrul dialogului. Am spus-o și în campanie că vom vorbi cu toate partidele. Discuției zilei de astăzi nu pot să-i dau nici calificativ de negativ sau pozitiv. Vom vedea cum vor evolua circumstanțele. Diavolul se ascunde în detalii - deci, despre asta trebuie să discutăm - despre detalii.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: