Kuzmin: Vizita lui Narîșkin nu este o intervenție în treburile interne ale Republicii Moldova. Când au dat buzna oficialii europeni, nimeni nu s-a indignat

joi, 9 decembrie 2010

Kuzmin: Vizita lui Narîșkin nu este o intervenție în treburile interne ale Republicii Moldova. Când au dat buzna oficialii europeni, nimeni nu s-a indignat
Valeri Kuzmin, ambasadorul Federației Ruse în Moldova
Foto: Colaj UNIMEDIA

"Spre deosebire de oficialii europeni, șeful administrației de la Kremlin, Serghei Narâșkin, a întreprins o vizită în Republica Moldova după alegerile parlamentare. Iată de ce vizita acestuia nu poate fi interpretată ca o intervenție în politica internă a țării. Mai ales că, imediat după plecarea lui Narâșkin, la Chișinău au dat buzna un șir de oficiali europeni și nimeni nu se arată indignat de intervenția acestora în politica internă moldovească.

Nici nu mai spun de numeroasele declarații din partea reprezentanților UE sau din București, făcute în timpul campaniei electorale, de genul ”cu susținere, apreciere înaltă, recunoașterea succeselor atinse”, la adresa unor concurenți electorali". 


Declarația aparține ambasadorului rus în Republica Moldova, Valerii Kuzimin, citat de portalul All Moldova, care a asigurat că vizita oficialului rus a fost o dovadă a interesului pe care îl are Moscova pentru depășirea crizei politice din Republica Moldova.

Kuzimin susține că ”orice putere care va guverna Republica Moldova este condamnat la relații bune cu Federația Rusă”, din cauza  interesului economic pe care îl are Republica Moldova față de Rusia, din punct de vedere a exportului, a consumului de resurse energetice, al cetățenilor moldoveni care lucrează în Rusia și fac transferuri de bani. ”Despre acest lucru i-a vorbit și Ghimpu lui Narâșkin - rămâne să vedem concordanța cuvintelor cu faptele”, a conchis diplomatul.

Și deputatul PCRM Vadim Mișin a criticat vizitele oficialilor europeni în R. Moldova, declarând că aceștia se amestecă în politica internă a R. Moldova. Despre vizita lui Serghei Narîșlin, Mișin nu crede că este o imixtiune în treburile interne ale R. Moldova. 

UNIMEDIA amintește că ieri, 8 decembrie, premierul Vlad Filat a declarat că vizita oficialului rus poate fi calificată drept o intervenție în treburile interne ale Republicii Moldova. Menționăm că Serghei Narâșkin s-a întâlnit cu președintele interimar Mihai Ghimpu și cu liderii PD și PCRM, dar nu s-a întâlnit cu liderul PLDM, Vlad Filat. Ieri, într-o vizită oficială la Chșinău au venit și miniștrii de Externe ai Suediei și Poloniei. Aceștia au avut întrevederi cu toți cei patru lideri ai formațiunilor politice, care au acces în Parlament - PCRM, PLDM, PD, PL.

Sursa: UNIMEDIA cu referire la Allmoldova


0 Comments: