Vlad Filat, Marian Lupu și Mihai Ghimpu se întâlnesc acum pentru a negocia formarea unei coaliții de guvernare

sâmbătă, 11 decembrie 2010

Vlad Filat, Marian Lupu și Mihai Ghimpu se întâlnesc acum pentru a negocia formarea unei coaliții de guvernare
Colaj: UNIMEDIA

Liderii PLDM, PD și PL se întâlnesc azi seara la Palatul Republicii pentru a negocia despre posibilitatea de a forma o coaliție de centru-dreapta. Întrunirea dintre Vlad Filat, Marian Lupu și Mihai Ghimpu este programată să începă la ora 17.30.

Echipele de negociatori au fost formate până acum după cum urmează: la PLDM - Vlad Filat, Mihai Godea și Alexandru Tănase, la PL - Mihai Ghimpu, Ion Hadârcă si Anatol Șalaru, PD - Marian Lupu, Dumitru Diacov și Vladimir Plahotniuc.

Prim-vicepreşedintele PLDM, Mihai Godea a declarat ieri, în cadrul unei emisiuni la Publika TV, că astăzi se vor finaliza discuţiile privind împărţirea celor trei funcţii cheie din stat, dar şi a funcţiilor din instituţiile subordonate Parlamentului. "Ne vom strădui să ieşim cu rezultate concrete din întâlnirea de mâine (n.r. - 10 decembrie)", a conchis acesta.


Precizăm că în dimineața zilei de astăzi, PD a avut o întrunire bilaterală cu PCRM. Potrivit reprezentanților celor două formațiuni, aceștia au discutat organizarea guvernării și despre candidaturi pentru funcția de președinte al țării. Marian Lupu a precizat că PD nu a luat încă o decizie și negociază cu ambele părți până se va ajunge la o formulă agreată și de democrați.

UNIMEDIA amintește că până în prezent au avut loc mai multe întâlniri bilaterale. În ultima săptămâna s-au purtat discuții între PLDM-PL, PD-PL, PCRM-PD, PLDM-PD. Informațiile vehiculate de presă spun că PCRM și PD ar fi format deja o coaliție, iar negocierile sunt doar o simulare. De cealaltă parte, reprezentanții Partidului Democrat declară că informațiile nu sunt adevărate și că formațiunea rămâne pe poziția de echilibru.

Sursa: UNIMEDIA.MD


0 Comments: