Administratorii liniilor de maxi-taxi din Chişinău cer scumpirea călătoriei până la 5 lei

vineri, 10 decembrie 2010

Administratorii liniilor de maxi-taxi din Chişinău cer scumpirea călătoriei până la 5 lei
Poză simbol
Foto: fellnertravelinfo.com

Cinci lei pentru o călătorie cu microbuzul. Atât vor administratorii liniilor de maxi taxi din Chişinău, care spun că suportă pierderi după recenta scumpire a carburanţilor, transmite Publika TV.


Decizia de majorare a tarifelor ar trebui aprobată de către Consiliul municipal Chişinău. Administratorii rutelor ameninţă cu judecată, în caz că cerinţelor lor vor fi trecute cu vederea. "Atâta timp cât transportul o să circule în bază de carburanţi, ori de câte ori preţul la carburanţi va fi modificat, de fiecare dată va fi nevoie de revizuit tariful în transport. El poate să fie şi până la 4 lei şi peste cinci. Eu nu pot azi să spun", a precizat preşedintele asociaţiei transportatorilor privaţi, Ion Mămăligă. 

În replică, şeful Direcţiei Transport de la Primărie, Veaceslav Ţernă, spune că deocamdată nu poate fi vorba de nicio scumpire şi le-a sugerat şoferilor mai bine să respecte regulile de circuaţie, să oprească în staţiile amenajate şi să fie mai amabili cu pasagerii.

UNIMEDIA precizează că duminică mai multe staţii PECO din ţară au afişat preţuri majorate la carburanţi. Astfel, litru de benzină cu cifra octanică A95 a ajuns să coste 15 lei, iar cel de motorină - 13,40 lei. De la începutul anului, benzina s-a scumpit de şase ori şi s-a ieftinit de 2 ori, iar preţul motorinei a crescut de 5 ori şi s-a redus o singură dată.

Sursa: UNIMEDIA cu referire la Publika TV


0 Comments: