Vlad Filat, Marian Lupu și Mihai Ghimpu se întâlnesc mâine la ora 10.00 la Palatul Republicii

marți, 7 decembrie 2010

Vlad Filat, Marian Lupu și Mihai Ghimpu se întâlnesc mâine la ora 10.00 la Palatul Republicii

Vlad Filat, Marian Lupu și Mihai Ghimpu se întâlnesc mâine în format trilateral pentru discuții la Palatul Republicii. Potrivit liderului PLDM, întrunirea va avea loc la ora 10.00. Aceasta este prima întâlnire dintre cele 3 formațiuni, care au format în ultimul an Alianța pentru Integrare Europeană.  

Informația a fost confirmată ieri și de președintele Partidului Democrat, Dumitru Diacov, care a declarat că miercuri va avea loc o întrunire între PLDM-PD-PL. Echipele de "negociatori" au fost formate până acum după cum urmează: la PLDM - Vlad Filat, Mihai Godea și Alexandru Tănase, la PL - Mihai Ghimpu, Ion Hadârcă și Anatol Șalaru, PD - Marian Lupu, Dumitru Diacov și Vladimir Plahotniuc.

UNIMEDIA amintește că până în prezent au avut loc mai multe întâlniri bilaterale. În ultima săptămâna s-au purtat discuții între PLDM-PL, PD-PL, PCRM-PD, PLDM-PD. Informațiile vehiculate de presă spun că PCRM și PD ar fi format deja o coaliție, iar negocierile sunt doar o simulare. De cealaltă parte, reprezentanții Partidului Democrat declară că informațiile nu sunt adevărate.  


Amintim că astăzi, Vlad Filat a făcut publică oferta formațiunii sale cu privire la constituirea Alianței pentru Integrare Europeană. Potrivit acestuia, PLDM optează pentru funcția de prim-ministru, PDM - Președintele țării, PL - Președintele Parlamentului. Partidele conduse de Marian Lupu și Mihai Ghimpu au anunțat că vor să cunoască mai multe detalii până a face declarație pe marginea ofertei liberal-democraților. 

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: