Directorul unei Întreprinderi de stat reţinut de CCCEC pentru corupere pasivă

miercuri, 8 decembrie 2010

Directorul unei Întreprinderi de stat reţinut de CCCEC pentru corupere pasivă
Poză simbol
Foto: reporterntv.ro

Directorul Întreprinderii de stat pentru reparaţia şi exploatarea automobilelor, Serghei Papuc a fost reţinut ieri, 7 decembrie 2010, fiind bănuit de extorcarea a 7 mii de lei de la un agent economic. Potrivit denunţătorului, banii ar fi fost ceruţi pentru micşorarea sumei de arendă pentru încăperile închiriate de respectivul agent.


Papuc a fost prins în flagrant în biroul de serviciu, amplasat în Chişinău, strada Burebista 17, în timp ce primea banii suplimentari preţului de arendă.

Acum cinci zile, sub controlul ofiţerilor anticorupţie, Papuc a mai primit 2 mii de lei de la reclamant pentru un alt serviciu - coruperea  unor funcţionari de la Inspectoratul ecologic de stat. Mituirea lor ar fi fost necesară pentru ca aceştia să nu creeze agentului economic impedimente în activitate.

Potrivit ofiţerilor anticorupţie, care au documentat acest caz timp de jumătate de an, s-a reuşit înregistrarea a multiple cazuri similare. Agenţii economici erau somaţi să achite diverse sume de bani pentru a obţine un preţ mai mic de chirie, dar şi pentru a soluţiona problemele legate de verificările întreprinse de organele de control.

Ca urmare a percheziţiei efectuate la biroul funcţionarului, ofiţerii Centrului au depistat în safeu 70 mii lei şi 3 mii euro - sume care se presupun a fi extorcate de la agenţii economici.

Altă percheziţie a avut loc la domiciliul acestuia. Acolo au fost găsite următoarele sume de bani: 10 mii 250 euro, 3 mii dolari, 36 mii lei, inclusiv 2000 lei transmişi anterior – mijloace financiare care, de asemenea, se presupune a fi dobândite ilicit.

În cadrul aceloraşi acţiuni, s-a confirmat faptul instalării la domiciliul lui Serghei Papuc a unei porţi automatizate cu rulete care a fost oferită ca mită de un agent economic pentru servicii similare.

În prezent, Papuc se află în Izolatorul CCCEC şi este cercetat penal pentru corupere pasivă.

Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă o pedeapsă sub formă de deţenţie pe un termen de la 5 la 10 ani cu amendă de până la 60 mii lei.

Sursa: UNIMEDIA
        


0 Comments: