O angajată de la Î.S. „CFM” este învinuită că a prejudiciat bugetul de stat cu 4,2 milioane lei

miercuri, 8 decembrie 2010

O angajată de la Î.S. „CFM” este învinuită că a prejudiciat bugetul de stat cu 4,2 milioane lei
Poză simbol
Foto: mesagerulhunedorean.ro

Contabilul-şef a Serviciului pază militarizat a Întreprinderii de Stat Calea ferată din Moldova a fost reţinut de poliţie fiind suspectat de delapidare a averii străine în proporţii deosebit de mari. Oamenii legii presupun că femeia, a sustras ilegal, în perioada 2006-2010, sume semnificative de bani, astfel prejudiciind bugetul de stat cu peste 4,2 mln de lei.


Cercetările de specialitate ale poliţiştilor au stabilit că, funcţionara, în vârstă de 47 de ani, domiciliată în raionul Criuleni, transfera pe diverse conturi bancare sume enorme de bani. 

În unele cazuri banii erau predestinaţi la achitarea facturilor personale (servicii comunale), în alte cazuri tipa procura tehnică de calcul, electrocasnice, alte bunuri industriale şi chiar produse alimentare.

Pentru a evita atragerea la răspundere penală, imediat după pornirea urmăririi penale, suspecta a simulat starea de iresponsabilitate, fiind internată în spitalul de psihiatrie din municipiul Chişinău. Însă în urma unui control de către o comisie de specialitate, s-a constatat că aceasta nu are dereglări psihice.

În prezent, contabila este arestată pe un termen de 30 zile. În privinţa ei au fost iniţiate trei cauze penale. Dacă va fi găsită vinovată aceasta riscă de la 8 la 15 ani privaţiune de libertate.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: