Buzek: Formarea viitoarei coaliţii de guvernare este problema internă a RM. Filat: Mi-aş dori ca dreptul nostru suveran să fie respectat în aceeaşi manieră exemplară de către toţi partenerii noştri

vineri, 10 decembrie 2010

Buzek: Formarea viitoarei coaliţii de guvernare este problema internă a RM. Filat: Mi-aş dori ca dreptul nostru suveran să fie respectat în aceeaşi manieră exemplară de către toţi partenerii noştri
Foto: europarl.europa.eu

"Formarea viitoarei coaliţii de guvernare este o problemă ce ţine de politica internă a RM şi depinde în totalitate de cetăţenii ţării dvs. UE şi Parlamentul European nu doresc şi nu vor influenţa deciziile luate în acest sens". Declaraţia aparţine preşedintelui Parlamentului European Jerzy Buzek şi a fost lansată astăzi, 10 decembrie 2010, în cadrul unui briefing de presă comun cu premierul Vlad Filat. Prim-ministrul a menţionat în acest context că şi-ar dori ca dreptul suveran al RM de a lua decizii să fie tratat în aceeaşi manieră exemplară de către toţi partenerii ţării noastre.


"Noi vrem ca RM să aibă acces pe piaţa UE, investiţiile europene să ajungă în ţara dvs. şi să vă consiliem în ce priveşte combaterea corupţiei", a declarat Buzek, care consideră că susţinerea Parlamentului European în acest sens nu va depinde de viitoarea coaliţie de guvernare. Jerzy Buzek a menţionat că în vederea unei cooperări mai bune cu instituţiile europene, RM trebuie să fie compatibilă cu valorile europene, iar pentru aceasta este nevoie de o schimbare în RM.

"Pe parcursul unui an şi 3 luni, am avut o relaţie de parteneriat pe care am administrat-o într-o manieră excelentă. N-am avut situaţii în care să se pună condiţii sau să se impună puncte de vedere. Mi-aş dori ca dreptul suveran al RM să fie respectat în aceeaşi manieră exemplară de toţi partenerii noştri, pe care, la rândul nostru, îi tratăm cu respect", a spus Vlad Filat.

Menţionăm că preşedintele Parlamentului European Jerzy Buzek se va întâlni astăzi şi cu liderii PDM şi PL şi cu secretarul general al PCRM:

13:30 - prânz de lucru cu Mihai Ghimpu, urmată de o întâlnire cu presa;

15:15 - întâlnire cu Marian Lupu, lider PDM;

16:05 - întâlnire cu Iurie Muntean, secretar executiv PCRM.

Cu detalii despre întrevederile oficialului european, vom reveni în ştirile de pe parcursul zilei.



Sursa: UNIMEDIA
Reporter: Daniela Dermengi


0 Comments: