(video) Vlad Filat: PLDM nu va face coaliţie cu PCRM şi optează pentru refacerea Alianţei. Orice deviere de la votul acordat de către cetăţeni va fi o trădare

luni, 6 decembrie 2010

(video) Vlad Filat: PLDM nu va face coaliţie cu PCRM şi optează pentru refacerea Alianţei. Orice deviere de la votul acordat de către cetăţeni va fi o trădare
Foto: UNIMEDIA

Partidul Liberal Democrat şi-a reiterat disponibilitatea de a negocia cu partidele de orientare democratică care au acces în Parlament, în vederea refacerii Alianţei pentru Integrare Europeană.„Sunt de acord că o coaliţie reală, capabilă să aşteptările alegătorilor, poate fi construită doar din PLDM, PD şi PL. Noi solicităm ca şi celelalte partide să-şi facă publice opţiunea. Orice deviere de la votul acordat de către cetăţeni va fi o trădare”. Declaraţia aparţine preşedintelui liberal-democraţilor Vlad Filat şi a fost lansată în cadrul unui briefing de presă.


„Trebuie să finalizăm acele procese începute acum un an şi să ducem transformările democratice până la capăt. PLDM va face tot ce îi stă în puteri pentru a găsi compromisul rezonabil. Peste 60% din alegători au votat pentru partidele democratice, ceea ce înseamnă că au ales un viitor fără comunişti, noi nu-i putem dezamăgi. Miza este extrem de important, în joc este pus viitorul Republicii Moldova”, a subliniat Filat.

Liderul PLDM a calificat limbajul liderului comunist drept unul suburban şi mitocănesc şi a cerut ca acesta să-şi ceară public scuze de la cei vizaţi direct în articolul publicat de presa rusă, precum şi de la cetăţeni. 

„PCRM a transmis un mesaj public, care nu se încadreaza nici în limita dialogului civilizat, nici în limita bunului simţ. PLDM nu accepta limbajul suburban ca parte a mesajului şi comportamentului politic. Acest comportament exclude orice dialog cu PCRM”, a subliniat Fialt. „Unica soluţie este refacerea AIE. Împreună suntem obligaţi să continuăm reformele începute acum un an şi jumătate. Procesul de negocieri trebuie să fie public, iar decizia trebuie să fie luată aici în Republica Moldova”, a mai spus Filat.

Vlad Filat a cerut cetăţenilor să-şi păstreze calmul şi să creadă în şansa lor de a trăi într-un stat european şi prosper.



Sursa: UNIMEDIA
Reporter: Cristina Buzovschi
VIDEO: Privesc.Eu


0 Comments: