Lupu: PCRM a venit cu o ofertă foarte serioasă. Nu am semnat niciun document cu comuniștii! Plahotniuc către Gonța: Dați dovadă de impertinență!

luni, 6 decembrie 2010

Lupu: PCRM a venit cu o ofertă foarte serioasă. Nu am semnat niciun document cu comuniștii! Plahotniuc către Gonța: Dați dovadă de impertinență!
Foto: Colaj UNIMEDIA

Liderul Partidului Democrat neagă că formațiunea sa ar fi semnat un acord în privința formării coaliției de guvernare cu PCRM. "Dl Narîșkin a venit în Moldova pentru a discuta mai multe subiecte, dar subiectul central rămâne a fi parteneriatul dintre R. Moldova și Federația Rusă. Nu am semnat niciun document, nici nu a existat această intenție. Este prematur să vorbim despre orice fel de coaliție", a ținut să precizeze președintele Partidului Democrat, surprins astăzi de PublikaTV alături de Dumitru Diacov și Vladimir Plahotniuc.  

Potrivit sursei, diferiți parteneri vin cu diferite oferte interesante. "Le discutăm pe toate - asta și este esența dialogului. Referitor la oferta PCRM nu vă pot spune nimic. Va veni timpul și am să vă spun. Este una foarte generoasă", a menționat Marian Lupu, evitând să spună jurnaliștilor dacă PD a discutat cu PCRM și despre partajarea funcțiilor. 


Întrebat cum se împacă cu Vladimir Voronin după ce a fost insultat de mai multe ori în public, Marian Lupu a menționat că "astfel escapade față de el și PD a auzit din mai multe părți". "Vreau să vă spun o chestie - eu rămân la fel de bun cum am fost anterior", a ținut să precizeze Lupu, amuzându-se copios împreună cu Vladimir Plahotniuc. 

Angela Gonța de la ProTV Chișinău a insistat să obțină o declarație și de la numărul 2 de pe lista PDM. În rezultat, Vladimir Plahotniuc nu a ezitat să catalogheze comportamentul jurnalistei: "Dșoara Gonța, impertinența dvs este incredibilă. Negocierile merg foarte bine", a subliniat omul de afaceri.  


UNIMEDIA amintește că săptămâna trecută au avut loc consultări între reprezentanții PLDM - PDM, PLDM - PL, PCRM - PDM. Ultima din ele a avut loc ieri, atunci când la Chișinău a fost prezent și șeful administrației prezidențiale de la Moscova, Serghei Narîșkin. În urma întâlnirii, presa rusă a anunțat despre formarea coaliției de guvernare între PCRM și PD. Informațiile au fost negate de către cele două formațiuni.

Astăzi, liderul PLDM, Vlad Filat a anunțat că formațiunea sa nu va mai avea consultări cu PCRM după ce la sfârșitul săptămânii trecute, Vladimir l-ar fi numit "contrabandist" pe președintele liberal-democraților în cadrul unui interviu publicat de un ziar de limbă rusă.  

Luni, 6 decembrie, ora 14.30 urmează să aibă loc consultări între PD și PL. 

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: