Dacia în 2012: un monovolum, o utilitară şi un model de oraş

joi, 9 decembrie 2010

Dacia în 2012: un monovolum, o utilitară şi un model de oraş
Foto: automarket.ro

Următoarele modele de serie pe care Dacia le va scoate pe piaţă în Europa vor fi un monovolum, o utilitară şi un model de dimensiuni mici destinat oraşului. Informaţia a fost publicată de jurnaliştii cotidianului francez Le Figaro, care au analizat creşterea şi originile Dacia într-un articol intitulat "Dacia, lingoul de aur al Renault".


"Aceste noi modele vor inaugura o nouă etapă în termeni de design, iar preţurile lor vor fi mai coborâte ca niciodată", spune Alain Launay, directorul centrului de design pe care Renault l-a deschis acum doi ani în Bucureşti. Cele trei modele vor fi lansate începând cu anul 2012 pe pieţele europene.

În ceea ce priveşte situaţia imaginii Dacia în raport cu cea a mărcii-mamă Renault, oficialii centrului tehnic Renault din România ne dau din nou detalii interesante despre evoluţia brandului în perioada următoare. Astfel, conform declaraţiilor lui Gerard Detourbet, Dacia va rămâne un constructor care va oferi modele de bază, în timp ce modelele create de Renault vor fi din ce în ce mai sofisticate. 

Un alt element atins de materialul publicat de jurnaliştii francezi este fiabilitatea modelelor Dacia, care reuşesc să se situeze constant în fruntea topurilor europene de acest tip. "Cele mai multe defecte ale maşinilor de astăzi au la origine complexitatea sistemelor electronice. Modelele Dacia utilizează sisteme electronice de bază care au fost dezvoltate acum cinci-zece ani, deci sunt evident mult mai fiabile decât cele ale maşinilor de ultimă generaţie", spune Benoit Abadie, directorul adjunct al Centrului Tehnologic pe care Renault l-a inaugurat în acest an în România.

0 Comments: