Bogdan Țîrdea și Victor Gurău: Partidele de dreapta fac presiuni asupra PDM, cu PCRM se duc negocieri intense

joi, 9 decembrie 2010

Bogdan Țîrdea și Victor Gurău: Partidele de dreapta fac presiuni asupra PDM, cu PCRM se duc negocieri intense
Foto: Colaj UNIMEDIA

Analistul politic Victor Gurău este de părere că partidele de dreapta fac presiuni asupra formațiunii conduse de Marian Lupu pentru ca aceasta să accepte formarea unei coaliții de dreapta. "Chiar și astăzi liderul PLDM, Vlad Filat a declarat că nu se va lăsa șantajat. De celaltă parte, PCRM nu face presiuni și duce negocieri active cu PDM", au precizat Gurău și Țîrdea în cadrul unei emisiuni televizate la PublikaTV.  


Totodată, Victor Gurău spune că PCRM a transmis deja draftul de ofertă pentru partajarea egală a funcțiilor către PDM. "Oferta generoasă a PCRM către PD cuprinde draftul unui oferte de partajare egală a funcţiilor în Republica Moldova. Expresia liderului PD Marian Lupu de 50% la 50% este una corectă, însă ea este direcţionată spre partajarea funcţiilor între PCRM şi PD şi nu spre o altă coaliţie.  Pentru ziua de sîmbătă este fixată data prealabilă de semnare a acordului de guvernare dintre PCRM şi PD", a precizat analistul politic. "Cu PL și PLDM se duc discuții, dar cu PCRM deja se negociază intens. Acest lucru a fost confirmat și de membrii Partidului Comuniștilor", a ținut să sublinieze Gurău. 

De cealaltă parte, Bogdan Țîrdea a criticat comportamentul liderului PLDM, Vlad Filat după alegerile parlamentare. "Între PDM și PLDM-PL nu poate fi vorba de negocieri. Filat, în loc să discute cu colegii săi de alianță după alegeri, el a discutat cu partenerii săi europeni. Chiar și Mihai Ghimpu a declarat că oferta lui Filat a venit prea târziu", a ținut să amintească Țîrdea. 

UNIMEDIA amintește că potrivit Partidului Democrat, acesta negociază atât cu PLDM-PL, cât și cu PCRM pentru formarea unei coaliții de guvernare. "Situația rămâne 50 la 50", a anunțat Marian Lupu în cadrul unei emisiuni la postul Prime de ieri seara. 

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: