Tănase și Hadârcă: Avem temei să credem că se va reuși crearea unei coaliții pro-europene

miercuri, 8 decembrie 2010

Tănase și Hadârcă: Avem temei să credem că se va reuși crearea unei coaliții pro-europene
Foto: Colaj UNIMEDIA

Alexandru Tănase (PLDM) și Ion Hadârcă (PL), prezenți în echipele de negociatori ale celor două partide, sunt de părere că este posibilă crearea unei coaliții de guvernare între PLDM, PD și PL. Imediat după ieșirea de la negocieri cu liderii din Partidul Democrat, cei doi au precizat că astăzi s-a discutat despre principii și mecanisme de echilibru în potențiala coaliție.


"Am temei să cred că se va reuși crearea unei alianțe pro-europene. Esența discuției de astăzi constă în încercarea de a găsi un mecanism de echilibru și control pentru toate formațiunile membre ale Alianței. Avem încrede că PD știe ce face", a precizat prim-vicepreședintele PLDM, Alexandru Tănase.

Ion Hadârcă, vicepreședintele liberalilior, este de părere că societatea și presa trebuie să privească partea pozivită. "Este prima rundă de negocieri. Apelul meu pentru început adresat mass-media să aibă răbdare. Noi nu vedem viitorul RM decât prin această alianță - PLDM-PD-PL. Îndemn instituțiile de presă să vorbească despre elementele construtive, dar nu despre cele distructive", a subliniat Hadârcă după negocierile trilaterale de astăzi.

UNIMEDIA amintește că până în prezent au avut loc mai multe întâlniri bilaterale. În ultima săptămâna s-au purtat discuții între PLDM-PL, PD-PL, PCRM-PD, PLDM-PD. Astăzi a avut loc prima întâlnire trilaterală PLDM-PD-PL. Informațiile vehiculate de presă spun că PCRM și PD ar fi format deja o coaliție, iar negocierile sunt doar o simulare. De cealaltă parte, reprezentanții Partidului Democrat declară că informațiile nu sunt adevărate și că formațiunea rămâne pe poziția de echilibru.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: