PCRM, PD, PLDM și PL în vizorul miniștrilor de externe ai Poloniei și Suediei - Bildt și Sikorski

miercuri, 8 decembrie 2010

PCRM, PD, PLDM și PL în vizorul miniștrilor de externe ai Poloniei și Suediei - Bildt și Sikorski
Foto: Colaj UNIMEDIA

Europenii dau buzna la Chișinău. Miniștii de externe ai Poloniei și Suediei se află în acest moment la Chișinău pentru a discuta cu formațiunile politice care au acces în Parlament despre o nouă coaliție de guvernare. Încă de la venirea lor, Carl Bildt şi Radosław Sikorski au stabilit întrevederi cu toate formațiunile politice importante din țara noastră.  

La amiază, cei doi oficiali europeni s-au întâlnit cu președintele Partidului Comuniștilor, Vladimir Voronin. După ce s-au fotografiat cu statuia lui Lenin din curtea PCRM, Bildt și Sikorski s-au deplasat la sediul Partidului Democrat, unde discută de mai bine de o oră cu liderii acestei formațiuni. 

Spre seară, cei doi miniștri de externe ai Poloniei și Suediei se vor întâlni la reședința de stat cu Mihai Ghimpu. Potrivit informațiilor MAEIE, oaspeții se vor întâlnit și cu liderul PLDM, Vlad Filat.


Precizăm că Bildt și Sikorski au venit la Chișinău la invitația lui Iurie Leancă, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene. La 10 decembrie, în Capitala țării noastre este așteptat și Președintele Parlamentului European. 

UNIMEDIA amintește că la sfârșitul săptămânii trecute, șeful administrației prezidențiale din Federația Rusă, Serghei Narîșkin, a efectuat o vizită la Chișinău. Acesta s-a întâlnit la Reședința de Stat cu președintele interimar Mihai Ghimpu. Ulterior, a avut o întâlnire cu liderii PD și PCRM la sediul reședinței ambasadorului rus în R. Moldova.  

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: