Mihai Ghimpu: Statul va susţine cetăţenii care muncesc pentru valorile naţionale, reformarea şi modernizarea ţării

joi, 9 decembrie 2010

Mihai Ghimpu: Statul va susţine cetăţenii care muncesc pentru valorile naţionale, reformarea şi modernizarea ţării
Foto: presedintie.md

"Statul va susţine, inclusiv prin acordarea distincţiilor de stat, cetăţenii, care prin munca lor zi de zi, contribuie la promovarea valorilor naţionale, implementarea proiectelor de reformare şi modernizare a Republicii Moldova". Declaraţia a fost făcută astăzi, 9 decembrie 2010, de către preşedintele interimar al RM, Mihai Ghimpu, în cadrul ceremoniei de înmânare a distincţiilor de stat unui grup de persoane din domeniile ştiinţei, culturii şi educaţiei.


Ghimpu a specificat că toate distincţiile acordate se datorează meritelor obţinute de către cetăţenii decoraţi. „Fiecare prezentare are la baza sa votul întregului colectiv, care apreciază din interior prestaţia cotidiană a fiecărui cetăţean la locul de muncă, importanţa lucrului efectuat în beneficiul societăţii”, a menţionat preşedintele interimar.
 
În acest context, Nicolae Mâtcaş, ex-ministru al învăţământului şi ştiinţei, decorat cu „Ordinul Republicii”, a accentuat că distincţia primită se datorează, în cea mai mare măsură armatei de specialişti, studenţi, cetăţeni de rând, care prin susţinerea iniţiativelor instituţiei pe care o conducea, au contribuit la aducerea adevăratelor valori naţionale acasă.
 
În luările de cuvânt, marea majoritate a persoanelor decorate au accentuat că, pentru continuarea reformelor în Republica Moldova este nevoie de o coaliţie, care va continua procesul de reformare a ţării în baza principiilor abordate de Alianţa pentru Integrarea Europeană, comunică Serviciul de Presă al Preşedinţiei RM.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: