Serafim Urechean: Cuiele de coaliție dintre PCRM și PD au fost bătute. E trist ce se întâmplă, Moldova se întoarce cu fața spre Rusia

marți, 7 decembrie 2010

Serafim Urechean: Cuiele de coaliție dintre PCRM și PD au fost bătute. E trist ce se întâmplă, Moldova se întoarce cu fața spre Rusia
Serafim Urechean, liderul AMN
Foto: UNIMEDIA

"Fraților, e trist ce se întâmplă acum în R. Moldova. Faptul că PCRM și PD vor face o coaliție nu este cel mai grav lucru.  Este dramatic faptul că R. Moldova își va schimba vectorul european spre cel răsăritean. Asta e problema principală. Este vorba de viitorul acestei țări. Aș fi vrut să cred că membrii clasei politice s-au maturizat, dar e regretabil că acest lucru nu s-a întâmplat". 

Declarația aparține președintelui Alianței Moldova Noastră, Serafim Urechean, oferită cu puțin timp în urmă pentru UNIMEDIA. Potrivit lui, PD merge spre o coaliție cu PCRM. "Eu așa văd lucrurile. PD merge spre o coaliție cu PCRM. A fost destul de clară vizita înaltului funcționar de la Kremlin. Este regretabil că dl Filat și dl Ghimpu nu au anticipat această mișcare. Acest spectacol care se derulează după ziua de duminică este o spălare de creier, este un test cum va reacționa R. Moldova și societatea la această coaliție. Cuiele între PD și PCRM au fost bătute, destul de adânc", a opinat fostul membru al coaliției de guvernare. 


Informațiile prezentate de Serafim Urechean sunt confirmate și de Ziarul de Gardă, care scrie că o alianţă dintre PD şi PCRM a fost deja decisă şi că cele două formaţiuni simulează negocierile. 

În cadrul intervenției sale pentru UNIMEDIA, Urechean și-a exprimat regretul că societatea civilă și analiștii politici nu au abordat niciodată ce se petrece cu adevărat în Moldova - încercarea de a întoarce Moldova din drumul ei spre Europa înapoi, cu fața spre Federația Rusă. Totodată, liderul AMN crede că oficialii europeni care urmează să vină la Chișinău ar putea presa PLDM să participe într-o coaliție largă, formată din PCRM-PD-PLDM. 

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: