Politolog georgian: Prezenţa militară rusă în Transnistria a pierdut orice sens

joi, 5 mai 2011

Politolog georgian: Prezenţa militară rusă în Transnistria a pierdut orice sens
Foto: basarabia91.net

Directorul Centrului de Cercetare a Integrării Europene, politolog  georgian, Vasil Chkoidze nu exclude posibilitatea retragerii trupelor ruse din Transnistria și crearea unui precedent de eliberare a regiunii ocupate de statul vecin.


Chkoidze consideră că, în cazul în care se va ajunge la un acord privind modalitatea de protecție a intereselor oamenilor de afaceri ruși, Kremlinul nu va împiedica reintegrarea Transnistriei în Republica Moldova, or semnalele deja vin de la Moscova.

"Prezenţa militară rusă în Transnistria a pierdut orice sens. Este clar că pentru societatea moldovenească, Uniunea Europeană este mult mai atractivă decât Federaţia Rusă. Cu toate acestea, şansa că problema transnistreană va ajuta Rusiei să aducă un guvern pro-rusesc la putere în Republica Moldova, este practic egală cu zero.  În realitate, Rusia trebuie să întrețină trupele sale militare şi regimul marionetă în Transnistria, cu toate că aceasta nu-i aduce dividende politice, sau avantaje strategice", a mai declarat politolog georgian.

Sursa: UNIMEDIA cu referire la abkhazeti.info


0 Comments: