Presa română: Noul proprietar RealitateaTV vrea să vândă PublikaTV de la Chișinău

joi, 5 mai 2011

Presa română: Noul proprietar RealitateaTV vrea să vândă PublikaTV de la Chișinău
Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie

Postul de știri PublikaTV, deschis la 7 aprilie 2010 la Chișinău, ar putea fi vândut omului de afaceri Vladimir Plahotniuc, prim-vicepreședinte al Parlamentului. Despre aceasta anunță PaginadeMedia din România, o sursă credibilă de știri.


"Elan Schwartzenberg, noul proprietar al Realitatea TV, a mandatat-o pe Ioana Vîntu, fiica lui Sorin Ovidiu Vîntu, să discute vânzarea postului de televiziune cu un om de afaceri moldovean, după cum au declarat pentru paginademedia.ro surse apropiate acționariatului Realitatea TV, care au dorit să-și păstreze anonimatul. Potrivit acelorași surse, Ioana Vîntu va discuta, în numele lui Elan Schwartzenberg, vânzarea stației TV către Vladimir Plahotniuc. Motivul pentru care Elan a mandatat-o pe Ioana Vîntu țin “de relațiile acesteia cu piața media din Moldova“, se mai spune în textul paginademedia.ro.

Administrația postului PublikaTV nu a făcut deocamdată comentarii pe marginea informațiilor difuzate de presa română.

UNIMEDIA amintește că Sergiu Mocanu, lider al Mișcării Anti-Mafie, a declarat în repetate rânduri că Vladimir Plahotniuc ar deține controlul asupra PrimeTV, VictoriaBank, Nobil-Club, Nobil Air, PrimeFM, Petrom, dar și alte afaceri în R. Moldova.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: