29 de maşini despart BMW de Mercedes în topul vânzărilor din SUA

sâmbătă, 7 mai 2011

29 de maşini despart BMW de Mercedes în topul vânzărilor din SUA
Poză simbol
Foto: egmcartech

Segmentul premium este un adevărat câmp de luptă dincolo de Ocean. BMW, Mercedes şi Lexus luptă cot la cot pentru fiecare client, ultimele rezultate comerciale demonstrând acest lucru.


Luna aprilie a fost, fără îndoială, cea mai disputată de până acum, BMW reuşind să-i depăşească pe conaţionalii de la Mercedes cu numai 29 de unităţi. Graţie lor, bavarezii au reuşit să se claseze pe prima poziţie în segment cu o creştere de 8.9% a livrărilor. BMW a fost ajutat de noul X3 şi de Seria 5 pentru a vinde 71.417 unităţi.

Mercedes s-a clasat pe locul doi cu 71.388 de exemplare, urmat la o distanţă ceva mai mare de Lexus cu 64.932 de unităţi. Pe celelalte poziţii s-au aflat Infiniti, cu o scădere a vânzărilor de 6.2 procente, Lincoln, care a vândut cu 43 de maşini mai puţine decât în aprilie 2010, şi Cadillac, fericit pentru creştere de 16 procente.

În condiţiile în care Lexus a abandonat lupta pentru prima poziţie din cauza cutremurului din Japonia, care a scurtcircuitat activitatea uzinelor sale, iar Mercedes a susţinut că nu îşi propune momentan această poziţie, BMW a rămas singurul nume cu pretenţii declarate pentru a deveni constructorul premium numărul unu în SUA.

Sursa: automarket.ro 

 


0 Comments: