Cum vede Radu Buşilă modernizarea Capitalei

marți, 3 mai 2011

Cum vede Radu Buşilă modernizarea Capitalei
Radu Buşilă, vicepreşedinte PPCD
Foto: voceabasarabiei.net

Radu Buşilă, candidatul Partidului Popular Creştin Democrat pentru funcţia de primar al municipiului Chişinău, îşi propune trei priorităţi pentru modernizarea Capitalei, în cazul în care va ajunge în fruntea administraţiei locale. Acesta şi-a făcut publică platforma sa electorală, intitulată „Cum voi administra Capitala”.


Potrivit lui Radu Buşilă, programul său de dezvoltare a municipiului va conţine în primul rând măsuri şi proiecte din domeniile: locativ, drumuri, transport, infrastructura tehnică, spaţii publice, turism, comerţ şi prestări servicii, întreprinderi mici, precum şi industrie. Cea de a doua prioritate este crearea unui parteneriat cu Guvernul şi Academia de Ştiinţe pentru dezvoltarea Capitalei, iar cea de a treia este transformarea troleibuzelor într-un transport social, gratis; micşorarea tarifelor la „Apă-canal” şi „Termocom”.
 
Prima jumătate de an:
1.Reforma administraţiei - Program de combatere a corupţiei
2. Concurs internaţional pentru edificarea unui Nou Centru al Chişinăului în zona râului Bâc, cu reabilitarea integrată a acestei zone. 
3. Perfecţionarea planului de dezvoltare urbană a Chişinăului pentru următorii 15 ani.

Primii 2 ani:
1. Asigurarea în proporţie de 100% cu reţele „Apă-canal” a tuturor zonelor oraşului.
2. Proiectarea unui nou tip de transport urban (metroul urban sau tramvaiul rapid)
3. Lansarea unui vast plan de măsuri pentru asigurarea cu locuinţe în condiţii preferenţiale a tinerelor familii. 

UNIMEDIA precizează că Radu Buşilă este jurist şi vicepreşedinte al PPCD. La ultimele alegeri parlamentare, formaţiunea a acumulat mai puţin de 2 procente în toată ţara.

Menţionăm că actualul primar Dorin Chirtoacă a venit deja cu o propunere de a lansa în Capitală tramvaie de viteză sporită în calitate de alternativă a transportului public deja existent şi a lansat programul  „Prima Casă”, destinat familiilor cu venituri modeste.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: