Volkswagen Golf Cabriolet, detalii și foto oficiale

joi, 5 mai 2011

Volkswagen Golf Cabriolet, detalii și foto oficiale
Foto: masini.ro

La putin timp de la lansarea sa la Salonul Auto de la Geneva, Volkswagen a dat publicitatii primele detalii si o galerie foto a noului Golf Cabriolet.


Avand un soft-top retractabil complet si automat, in numai 9 secunde, in mers, dar la o viteza maxima de 30 km/h, Golf Cabiolet continua traditia predecesorilor sai, care a inceput in 1979 si a continuat pana in 2002, insumand 680.000 de unitati cabrio.

Insa, spre deosebire de predecesorii sai, noul Golf Cabriolet nu mai are roll-bar-ul la vedere, ci a imprumutat de la Audi tehnologia de protectie in cazul rasturnarii, unde on roll-bar integrat in caroserie se declanseaza automat in cateva fractiuni de secunda.Echipamentul standard pentru siguranta include airbaguri frontale, laterale, cortina, care protejeaza atat capul, cat si toracele pasagerilor, airbag pentru genunchii soferului si ESP. 

Portbagajul are o capacitate de 250 litri cu plafonul retractat, insa poate fi marit prin rabatarea fractionata a banchetei spate, ceea ce il propusleaza pe noul Cabriolet in sectiunea celor mai practice masini de clasa compacta decapotabile.Golf Cabriolet are 4,25 m lungime, 1,87 latime si 1,42 inaltime.

Dotarile standard includ plafonul soft-top cu retractare automata, aer conditionat, scaune fata cu functia Easy Entry, geamuri electrice si elemente de design interior din crom mat.Golf Cabriolet vine cu o varietate de motorizari compusa din sase variante, toate dotate cu tehnologia injectiei directe si turbo, patru pe benzina si doua diesel, cu puteri cuprinse intre 105 si 210 CP.Cel mai economic model este Golf Cabriolet 1.6 TDI de 105 CP dotat cu tehnologia BlueMotion, care are un consum mediu de 4,4 l/100 km.

Vanzarile pentru Golf Cabriolet vor incepe inca din aceasta vara, la un pret de pornire (valabil in Germania) de 23.625 Euro.

Volkswagen Golf Cabriolet, detalii si foto oficiale

Sursa: masini.ro


0 Comments: