Elicopter invizibil la operaţiunea bin Laden. Program ultrasecret deconspirat în timpul atacului

joi, 5 mai 2011

Elicopter invizibil la operaţiunea bin Laden. Program ultrasecret deconspirat în timpul atacului
Foto: realitatea.net

Comandoul Navy Seal a putut să se strecoare către ţintă, în linişte, în cadrul misiunii de a-l elimina pe Osama ben Laden, cu ajutorul a două elicoptere ultrasecrete modificate, invizibile pe radar, care nu au mai fost văzute până acum, potrivit unor experţi, citaţi de ABC News, în pagina online.


În cadrul operaţiunii în care liderul reţelei teroriste Al-Qaida a fost ucis, unul dintre cele două elicoptere Blackhawk care i-a transportat pe membrii comandoului Seal la complexul lui ben Laden, în Pakistan, a lovit peretele complexului cu paleta rotorului şi a fost obligat să aterizeze forţat. Pentru că era inoperabil, comandoul a distrus aparatul, la sfârşitul misiunii, cu explozivi.

Dar fotografii ale unor părţi rămase după explozie - secţiuni ale cozii, cu modificări "curioase" -, i-au determinat pe analiştii militari să vorbească despre un program pentru crearea unui elicopter invizibil, despre existenţa căruia doar se zvonea. Un fost oficial din cadrul Departamentului Apărării, Dan Goure, vicepreşedinte al Lexington Institute, a declarat că nu a mai văzut ceva asemănător.

Un fost aviator pentru operaţiuni speciale a declarat, pentru The Army Times, că, în afară de modificările pentru reducerea zgomotului, formele, în general, ale epavei - unghiurile ascuţite şi suprafeţele caracteristice mai degrabă avioanelor invizibile -, constituie o dovadă suplimentară că este vorba despre o variantă modificată de Blackhawk.

Un oficial de rang înalt din cadrul Pentagonului a declarat, pentru ABC News, că Departamentul Apărării nu va comenta "absolut deloc" cu privire elicopterul distrus.

Sursa: realitatea.net


0 Comments: