Incendiu, topor, cuţit şi focuri de armă - încotro se îndreaptă campania electorală?

sâmbătă, 7 mai 2011

Incendiu, topor, cuţit şi focuri de armă - încotro se îndreaptă campania electorală?
Foto: UNIMEDIA

Campania electorală devine tot mai dură. După ce un candidat PD a fost amenințat cu topor, mașina candidatului liberal a fost incediată, iar membru PLDM a fost atacat cu un cuțit, iată că acum candidatul Partidului Democrat la funcţia de primar în oraşul Stăuceni, din componenţa municipiului Chişinău, Ion Dragomir, a fost ameninţat cu moartea, locuinţa sa fiind atacată în această noapte. 

Potrivit serviciului de presă al PDM, în seara zilei de ieri, 6 mai, Ion Dragomir a primit un mesaj SMS la telefonul său mobil cu conţinut de ameninţare cu moartea, iar la ora 2.30, o persoană neidentificată a tras un foc de armă înspre locuinţa sa, prin geam.


Ion Dragomir susţine că ameninţările de răfuială fizică au avut loc şi zilele precedente. Poliţia a fost sesizată imediat după producerea incidentului, fiind iniţiată ancheta. 

PDM îşi exprimă îngrijorarea în legătură cu multitudinea de cazuri de atac asupra candidaţilor în cadrul alegerilor locale generale. PDM a cerut organelor de drept să investigheze aceste cazuri şi să elucideze circumstanţele producerii incidentelor produse de la demararea campaniei electorale.

Amintim că la 11 aprilie curent, maşina candidatului PL la funcţia de primar în oraşul Străşeni, Valentina Casian, a fost incendiată chiar în curtea blocului unde locuia. Aceasta susține că anterior a fost amenințată direct de unul din contracandidaţii săi.

Potrivit vicepreședintelui PD, Valentina Buliga, candidatul democrat la funcția de primar al comunei Voriniceni, raionul Strășeni, Rodica Jereghi, a fost atacată. Persoane necunoscute au pătruns în casa sa, lăsând în dormitor un topor.

De asemenea, sediul OT Buiucani al formațiunii a fost ţinta unui atac banditesc. Persoane neidentificate au încercat să pătrundă în sediu, dar au fost surprinşi de membul PLDM, Lucia Spoială. Unul dintre infractori a lovit-o cu un cuţit, provocându-i o plagă la mână. Spoială a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: