Bodiu la întâlnire cu Jean Todt

joi, 5 mai 2011

Bodiu la întâlnire cu Jean Todt
Foto: gov.md

Secretarul General al Guvernului RM, Victor Bodiu, a avut astăzi o întâlnire cu Preşedintele Federaţiei Internaţionale de Automobilism (FIA), Jean Todt şi actriţa Michelle Yeoh, Ambasador al ONU în campania pentru siguranţă rutieră. 


Despre aceasta anunță serviciul de presă al Guvernului, precizând că întrunirea dintre cele două părți a fost prilejuită de lansarea Decadei acţiunilor ONU pentru siguranţa rutieră.

”Din 508 persoane decedate anul trecut în accidente rutiere, 10 la sută au fost copii. Aceste date ne fac să ne gîndim că legea trebuie înăsprită, iar conducătorii auto impuşi să o respecte”, a declarat Bodiu. La rândul său,preşedintele Federaţiei Internaţionale de Automobilism, Jean Todt, a menţionat că, deşi el a fost pilot de curse Formula 1, întotdeauna când este la volan, îşi cuplează centura de siguranţă şi îi îndeamnă pe toţi şoferii să facă acelaşi lucru. „Prin vizita noastră în Republica Moldova vrem să vă asigurăm că suntem solidari cu acţiunile întreprinse de Dumneavoastră. Suntem convinşi că veţi reuşi să realizaţi ce v-aţi propus”, a mai precizat Todt, venit în Moldova la invitația lui Bodiu.

Lansarea Decadei acţiunilor ONU pentru siguranţa rutieră va avea loc pe 11 mai concomitent în toată lumea. Acţiunea reprezintă o iniţiativă a ONU pentru a diminua, pînă în anul 2020, numărul victimelor accidentelor rutiere cu 50%, fiind îndreptată în special pentru ajutorarea ţărilor în curs de dezvoltare în lupta cu acest flagel.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: