Baloanele politice din Moldova

miercuri, 4 mai 2011

Baloanele politice din Moldova

Intenţia lui Mihai Godea de a candida la Primăria Chişinău este o surpriză doar pentru cei ce mai cred încă în “principii” şi “valori”. Cei ce cunost “bucătăria politică” din Moldova au aşteptat acest pas s-au cel puţin nu s-au mirat. 

Retragerea lui Godea din “jocul” făcut de PLDM a demonstrat încă o dată că, partidele din RM sunt doar nişte BALOANE DE SĂPUN. 


Teoria politică şi instituţională spune că un partid politic este emanaţia, structura şi forma oficială a unor grupuri de oameni care susţin, promovează şi luptă (în cadrul normelor legale) pentru realizarea anumitor obiective şi scopuri ce reies din anumite convingeri, idei, principii, valori împărtăşite de aceştia.

Pare simplu: vrei libertate, Europă, drepturi prosperitate şi fericire, găseşti incă citeva mii de oameni care vor acelaşi lucru, formezi şi înregistrezi un partid politic şi mergi în alegeri. Exacta aşa am fost învăţaţi să înţelegem noi acest fenomen de către oamenii care azi îşi spun “lideri de partid”.

Din fericire, nu e totul atît de simplu. Nu e atît de uşor şi de superficial procesul apariţiei, creşterii şi consolidării unui partid politic, cum le pare moldovenilor.

Continuare pe blogul lui Victor Chironda... 

sursa: Unimedia

0 Comments: