Populaţia lumii va depăşi zece miliarde până la sfârşitul secolului XXI

miercuri, 4 mai 2011

Populaţia lumii va depăşi zece miliarde până la sfârşitul secolului XXI
Foto: digitaljournal.com

Organizaţia Naţiunilor Unite a făcut o prognoză conform căreia populaţia planetei, acum la aproape şapte miliarde de oameni, va atinge nouă miliarde până în 2050 şi zece miliarde până la sfârşitul acestui secol, informează CNN.


Analiza arată că până în anul 2023 populaţia va atinge opt miliarde, nouă până în 2041 şi zece miliarde undeva după 2081. Creşterea populaţiei se va manifesta, în principal, în ţările cu "fertilitate crescută", din Africa sub-Sahariană, Asia, Oceania şi America de Sud.

Cercetătorii au arătat că variaţiile, oricât de mici, ar putea duce la schimbări majore în rezultatele anunţate. O creştere minoră a fertilităţii la nivel planetar ar duce populaţia la 15,1 miliarde în 2100, în timp ce o scădere ar duce la un declin al populaţiei, la 6,2 miliarde.

În ceea ce priveşte speranţa de viaţă la nivel global, prognoza este că aceasta va creşte, de la 68 de ani, cât este media acum, la 81 de ani în 2100, în special datorită progreselor medicinii, care va reduce numărul deceselor premature din Africa, cauzate de SIDA.

Sursa: antena3.ro


0 Comments: