9 mii pachete de ţigări, depistate pe malul râului Prut

miercuri, 4 mai 2011

9 mii pachete de ţigări, depistate pe malul râului Prut
Foto: Serviciul Grăniceri al Republicii Moldova

În apropierea frontierei moldo-române, grănicerii din cadrul pichetului „Călineşti” au descoperit 8730 pachete de ţigări şi au reţinut în aceeaşi zonă 6 persoane, suspectate de complicitate în acţiunea ilegală, informează serviciul de presă al Grănicerilor.


Astfel, în seara zilei de 3 mai, în jurul orei 1.30, inspectorii de frontieră aflaţi în misiune de supraveghere a hotarului, au observat cu aparatul de vedere pe timp de noapte, pe malul râului Prut, pe direcţia localităţii Pruteni, patru persoane care nu îşi justificau prezenţa în zonă, având cu ei o barcă şi şapte colete mari. Persoanele reţinute nu aveau acte de identitate asupra lor fiind conduşi la sediul pichetului, în urma verificărilor stabilindu-se că tinerii cu vârste cuprinse între 14 şi 23 ani sunt cetăţeni moldoveni, cu domiciliul în diferite localităţi a raionului Ungheni.

În coletele depistate se aflau 14 cutii în care au fost descoperite 8730 pachete de ţigări marca Plugarul, valoarea cărora depăşeşte  28 mii lei.

Grănicerii au continuat cercetările în zonă respectivă până spre dimineaţă, reuşind să reţină alţi  doi tineri, care din cauza terenului accidentat şi a întunericului reuşise să fugă de la locul faptei.

Tinerii au declarat colaboratorilor Serviciului Grăniceri că mizau  pe „profitul” impresionant pe care îl puteau obţine din comercializarea „la negru” a acestui lot  de ţigări. În acest sens, ofiţerii care s-au ocupat de acest caz au informat şi autoritatea de frontieră română, cercetările fiind continuate în comun, pentru identificarea   tuturor persoanelor implicate.

Întreaga cantitate de ţigări, barca  şi persoanele reţinute au fost transmise Comisariatului de poliţie a raionului Făleşti în vederea luării măsurilor legale ce se impun.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: